Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sanpaulu "Palmeiras" otrdien Abū Dabī svinēja uzvaru un kā pirmā iekļuva FIFA Klubu pasaules kausa finālā.

"Palmeiras" ar 2:0 (1:0) pieveica Kairas "Al Ahly".

Vārtus Brazīlijas komandas labā 39. minūtē pēc Dudu piespēles guva Rafaels Veiga, kurš bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī ieraidīja, izsitot to zem vārtsarga – 1:0.

49. minūtē abi futbolisti samainījās vietām, Dudu nodemonstrējot lielisku tehniku un raidot bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī – 2:0. Ēģiptes kluba vārtsargs Ali Lotfi bija bezspēcīgs.

81. minūtē Āfrikas kontinenta pārstāvji palika mazākumā, kad tiesnesis Klemāns Turpēns vispirms Ajmanam Ašrafam par rupju pārkāpumu piešķīra dzelteno kartīti, taču pēc video atkārtojuma to nomainīja ar sarkano.

Otrā pusfinālā trešdien Rijādas klubs "Al Halil" no Saūda Arābijas tiksies ar Londonas "Chelsea".

Londonas "Chelsea" un Sanpaulu "Palmeiras" klubiem jau bija nodrošinātas vietas pusfinālā.

Finālmačs iecerēts 12. februārī Mohammeda ibn Zajeda stadionā Abū Dabī.

Šogad futbolisti par FIFA Klubu pasaules kausu cīnās 18. reizi, bet iepriekšējā turnīrā uzvarēja Minhenes "Bayern", kas finālā ar 1:0 apspēlēja San Nikolasas de los Garsas "Tigres UANL" no Meksikas.

Turnīra titulētākais klubs ar četrām uzvarām ir Madrides "Real" no Spānijas.

FIFA Klubu pasaules kauss, kurā piedalās turnīra rīkotāja un sešas konfederāciju čempiones, tiek izcīnīts kopš 2000. gada. Līdz šim turnīri norisinājušies Āzijā, Āfrikā un Dienvidamerikā. 2001.gadā kausa izcīņu bija ieplānots aizvadīt Spānijā, taču dažādu iemeslu dēļ turnīrs tika atcelts.

Turnīrs notiek no 3. līdz 12. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!