Foto: F64

Par Daugavpils Futbola skolas direktora pienākumu izpildītāju, iepriekš atbrīvotā Naura Mackeviča vietā, iecelts futbola treneris Nikolajs Ļubļins, ziņo aģentūra LETA.

Ļubļins ir strādājis par futbola treneri gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām, un iecelts līdz brīdim, kamēr ar domes lēmumu tiks iecelts Futbola skolas direktors.

Jau vēstīts, ka Daugavpils domes deputātu vairākums ārkārtas sēdē janvāra beigās lēma atbrīvot no amata līdzšinējo Futbola skolas direktoru Nauri Mackeviču. Deputāti sēdē iztirzāja pret Mackeviču sāktās pārbaudes rezultātus. Iepriekš Mackevičs tika atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, jo pašvaldībai bija radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem.

Domnieki Mackeviču iztaujāja vairāk nekā divas stundas. Pēc diskusijām deputāts Rihards Eigims ("Mūsu partija") rosināja balsot par Mackeviča atstādināšanu. Opozīcijas deputāti rosināja direktoram izteikt rājienu, turklāt deputāts Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) norādīja, ka sēdes darba kārtība paredzēja, ka ziņojums par pārbaudes rezultātiem tiks tikai pieņemts zināšanai, kas nozīmē, ka par citām sankcijām lemt nebija plānots. Neraugoties uz kolēģu teikto, deputātu vairākums nobalsoja par Mackeviča atstādināšanu.

LETA jau vēstīja, ka, pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājušies pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu. Vecāki vēstulē izteica savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču.

Pats Mackevičs, komentējot sākto pārbaudi, aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka pilsētas vadība jau ilgāku laiku meklējusi iespēju "tikt vaļā" no direktora, un viss notiekošais esot politisks lēmums un pasūtījums. "Tagad viņi formāli atrada iemeslu," piebildis Mackevičs.

Iepriekš Futbola skolas direktora amatā jau bija iecelts bijušais futbolists Aleksandrs Vlasovs. Mēra rīkojumu Daugavpils domnieki gan vēlāk atcēla.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka Daugavpilī paralēli notiek pirmā tiesa Latvijā saistībā ar negodīgām darbībām futbolā. Lieta saistīta ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, bet Daugavpils "Daugava" "totalizatoru lietā" apsūdzētajiem tiek inkriminēta lielu naudas līdzekļu piesavināšanās un nodokļu nemaksāšana.

Starp uzklausītajiem lieciniekiem bijuši arī Nauris Mackevičs un Aleksandrs Vlasovs. Iespējams, ka Mackeviča atstādināšana uz laiku no Daugavpils Futbola skolas direktora amata un Vlasova iecelšana ir saistīta ar Gavrilovu un notiekošo tiesas procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!