Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Anglijas premjerlīgas futbola komandas Ņūkāslas "United" galveno treneri ceturtdien apstiprināts Alans Perdjū.

Bijušais futbolists no 2003. līdz 2006.gadam trenēja Vesthemas "United" komandu, bet viņa pēdējā darbavieta bija Anglijas trešās spēcīgākās līgas, "League One", komanda "Southampton", no kuras viņš tika atlaists pirms pāris mēnešiem.

Martā 49 gadus vecais Perdjū palīdzēja "Southampton" komandai triumfēt Futbola līgu trofeju kausā ("Football League Trophy"), kurā sacenšas "League One" un divīziju zemākā "League Two" vienības. Šis "Southampton" komandai bija pirmais izcīnītais tituls kopš 1976. gada.

Tāpat viņš 2006. gadā palīdzēja Vesthemas "United" vienībai aizkļūt līdz Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa finālam.

Perdjū amatā nomainīs pirmdien atlaisto Krisu Hjūtonu, kļūstot par devīto Ņūkāslas "United" treneri pēdējo sešu gadu laikā.

Ņūkāslas "United" futbolisti aizvadītās nedēļas sestdienā izbraukumā ar 1:3 zaudēja Vestbromvičas "Albion" vienībai. Savukārt iepriekšējā spēļu kārtā 28.novembrī Ņūkāslas "United" spēja cīnīties neizšķirti 1:1 ar pagājušās sezonas čempioniem Londonas "Chelsea".

51 gadu vecā Hjūtona vadībā Ņūkāslas "United" futbolisti pagājušajā sezonā triumfēja otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - turnīrā un pēc sezonas pārtraukuma atgriezās premjerlīgā.

Premjerlīgas kopvērtējumā patlaban Ņūkāslas "United" komanda ar 19 punktiem 16 spēlēs ieņem 12. vietu.

Pirmo maču Perdjū vadībā Ņūkāslas "United" komanda aizvadīs sestdien, kad spēkosies ar slaveno "Liverpool" vienību.

Ņūkāslas "United" komanda nevienu trofeju nav ieguvusi kopš 1969. gada, bet par Anglijas čempionvienību tā pēdējoreiz tika kronēta pirms 83 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!