Foto: EPA/LETA
Krievijas Tūrisma un sporta ministrija aprēķinājusi, ka sekmīga 2018. gada FIFA Pasaules kausa izcīņas finālturnīra sarīkošana un aizvadīšana Krievijai izmaksās 632 miljardus rubļu (11 miljardus latu), vēsta krievu mediji.

Šāda summa nepieciešama, lai aizvadītu Pasaules kausa finālturnīru un FIFA Konfederāciju kausa izcīņu, kas notiek gadu pirms pasaules čempionāta tai pašā valsī, kas uzņems galveno futbola turnīru.

Lielākā daļa šīs summas, ko segs Krievija no federālā un pašvaldību budžeta un investori, tiks izlietota infrastruktūras uzlabošanai, ziņo laikraksts "Izvestija". Piemēram, ceļu izbūvei un rekonstrukcijai atvēlēti 241 miljards rubļu, kas ir vairāk kā trešā daļa no visām izmaksām.

Otrajā vietā pēc izdevumu apjoma ir stadionu celtniecība un rekonstrukcija – 123 miljardi rubļu. Lai gan FIFA uzskata, ka turnīra aizvadīšanai pietiek ar 12 stadioniem12 pilsētās, Krievija ir pieteikusi 16 stadionus 13 pilsētās.

Trešais lielākais ieguldījumu apjoms paredzēts sakaru līdzekļu un informācijas tehnoloģiju attīstībai – 75,6 miljardi rubļu.

Apmēram 90 miljardi rubļu tiks atvēlēti transporta infrastruktūras uzlabošanai, lidostām un dzelzceļam, jo Krievija čempionāta pieteikumā apsolījusi turnīra dalībniekiem un līdzjutējiem bezmaksas braucienus ar vilcieniem. Šis žests Krievijai gan izmaksās salīdzinoši nelielu summu, 1,4 miljardus rubļu; lielāks zaudējums ir no tā, ka skatītājiem un dalībniekiem nebūs jāiegādājas Krievijas vīza – tas valsts kasē neienesīs 1,65 miljardus rubļu, ziņo "Izvestija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!