Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc ilgstošas slimības piektdien, 16. decembrī, 53 gadu vecumā miris bijušais Serbijas izlases futbolists un vēlāk arī treneris Siniša Mihajlovičs.

2019. gadā viņam atklāja leikēmiju, bet viņš turpināja savu trenera karjeru arī slimības ārstēšanas laikā.

Mihajlovičs savulaik spēlēja bijušās Dienvidslāvijas un Serbijas izlasēs gan aizsarga, gan pussarga pozīcijās. 12 gadu laikā 63 spēlēs valstsvienībā viņš guva 10 vārtus.

Futbolista karjeras laikā ārpus Serbijas robežām Mihajlovičs spēlēja tikai Itālijā, kur ieguva lielu popularitāti. Kā futbolists pārstāvējis "AS Roma", "Sampdoria", "Lazio" un "Inter", Itālijas A sērijā kopā aizvadot vairāk nekā 200 spēles. Viņa kontā ir divi Itālijas čempiona tituli, četri Itālijas kausi, bet 1999. gadā "Lazio" rindās izcīnīja UEFA kausu ieguvēju kausu un UEFA Superkausu.

2006. gadā Mihajlovičs futbolista karjeru noslēdza "Inter" rindās un pēc tam šajā klubā sāka trenera karjeru kā trenera asistents. Trenera karjeras laikā viņš vadījis "Bologna", "Catania", "Fiorentina", "Sampdoria", "AC Milan", "Torino" un "Sporting" komandas. 2019. gadā viņš atgriezās "Bologna" trenera amatā un vadīja komandu līdz pat šī gada septembrim, kad viņu atlaida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!