Pēc saņemtajiem oficiālajiem dokumentiem no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) par Krišjāņa Kļaviņa iespējamo saistību ar spēļu rezultātu ietekmēšanu Latvijas Futbola federācija (LFF) vēl nav apstiprinājusi viņa kandidatūru LFF prezidenta vēlēšanām.

LFF valdes sēdē trešdien lemts šo jautājumu uzticēt LFF Disciplinārajai komisijai, kurai tiks nodoti arī visi ar Kļaviņu saistītie dokumenti. Pēc LFF Disciplinārās komisijas lēmumu LFF valde ārkārtas sēdē lems par šī kandidāta tālāko likteni, portālam "Delfi" apstiprināja LFF prezidents Guntis Indriksons.

UEFA vēstule par Krišjāni Kļaviņu
LFF Godīgas spēles komitejas lēmums Kļaviņa lietā

"Valdes sēde noritēja ļoti konstruktīvi un prieks, ka šī bija viena no retajām reizēm, kad bijām vienoti. Arī man bija šie jaunumi, ko parādīja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, mums bija pieejami materiāli par Krišjāni Kļaviņu un nolēmām, kas viss tiks publicēts un šo lietu virzīsim uz LFF disciplināro komiteju, kas pieņems lēmumu," sacīja Indriksons.

LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas sēde risinājās pagājušās nedēļas nogalē. Pēc visu dokumentu izvērtēšanas lemts "Kļaviņa lietu" nosūtīt Disciplinārajai komitejai, ko arī apstiprināja LFF valde. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka LFF Discplinārā komiteja Kļaviņam varētu piemērot diskvalifikāciju.

"[LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja] konstatē, ka ir ticama informācija, ka Krišjānis Kļaviņš varētu būt veicis darbības, kas ir pretējas sporta ētikas un godīgas spēles principiem un Komitejas ieskatā minētās personas kandidatūra LFF prezidenta amatam ir pretrunā ar LFF statūtos noteiktajām prasībām, kā arī UEFA un FIFA prasībām," teikts LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas lēmumā. "Saskaņā ar Komitejas nolikuma p.5.2., rekomendēt LFF Disciplinārlietu komisijai (DK) izskatīt minēto jautājumu DK sēdē, izvērtējot iespēju piemērot LFF Disciplinārajā reglamentā paredzētās sankcijas par iesaistīšanos darbībās saistībā ar manipulāciju ar futbola spēļu rezultātiem līdz tālākai apstākļu noskaidrošanai."

Pagaidām LFF valde apstiprinājusi Indriksona kandidatūru LFF prezidenta amatam, bet Indriksons solīja, ka līdz kongresam "jābūt 2-3 cienīgiem kandidātiem, kas vēl labu Latvijas futbolam".

"Neesmu pieķēries šim krēslam, neviens nav mani piesējis, bet iešu prom tikai tad, kad būs atbilstošs kandidāts. Galvenais nosacījums - lai Latvijas futbolā netiktu ievazāta šī sērga un manipulācija ar spēļu rezultātu sarunāšanām," strikti teica Indriksons.

Indriksons norādīja, ka viņam personīgi nekad nav bijis šaubu par Kļaviņa saistību ar "melno biznesu", ko apliecina jau pirms vairākiem gadiem Raimonda Laizāna un Viktora Ņesterenko apgalvojumi. "Man nav mērķis viņu nomelnot, pacelt vai pazemot. Lai viņam veicas, bet futbolā cilvēkam, kurš saistīts ar melnajām lietām, nav vietas."

Kļaviņš jau vairākkārt agresīvi vērsies pret Indriksonu un pašreizējo LFF vadību, apsūdzot to nelikumībās un naudas izšķērdēšanā, tomēr Indriksons personīgi nedomā vērsties pret Kļaviņu par neslavas celšanu. Kā skaidroja LFF prezidents, viņam nekad nav bijusi vēlme tiesāties ar kādu un tērēt laiku dažādām tiesvedībām, jo viņš "nealkst asinis".

Pēc LFF rīcībā esošās informācijas, Kļaviņa vārds figurē skandalozajā Antes Šapinas lietā. 2014. gada aprīlī Šapinam, kurš jau savulaik tiesāts par futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu, piecu gadu cietumsodu piesprieda Bohumas tiesa Vācijā. Šapinas vārds ik pa laikam parādās ārzemju masu medijos par iespējamo saistību aizdomīgo Latvijas un Bolīvijas spēli 2011. gada februārī, tomēr Indriksons norādīja, ka viņa rīcībā nav informācija par šī cilvēka saistību ar Latvijas maču. Tāpat nav oficiāla informācija par Kļaviņa iespējamo saistību ar šo skandalozo maču.

LFF prezidents sīkāk nekomentēja Kļaviņa iespējamo saistību ar aizdomīgām spēlēm Latvijā, vien norādīja, ka "Kļaviņa vārds gadiem ir figurējis un joprojām figurē UEFA un FIFA ziņojumos par aizdomīgajām spēlēm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!