Foto: Pixabay

Šīs sezonas Latvijas futbola virslīgas iespējamā jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" nav izpildījusi saistības pret Ilūkstes NSS vienību, kā rezultātā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja trešdien lēma komandai piešķirt 400 eiro lielu soda naudu, ziņo LFF.

LFF vēsta, ka Ilūkstes NSS puse 5.martā iesniedza iesniegumu, kurā teikts, ka "Noah" aizvien nav izpildījusi LFF Disciplinārlietu komitejas 28.janvāra lēmumu veikt finansiālo saistību izpildi pret Ilūkstes NSS 7000 eiro apmērā.

Iepazīstoties ar šo iesniegumu, LFF Disciplinārlietu komiteja lēma, ka "Noah" 28.janvāra lēmums jāizpilda līdz 12.marta plkst.12 un tas jāapliecina ar maksājuma dokumentu.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola virslīgas 2021.gada sezonas priekšvakarā ir daudz neskaidrību ap Jūrmalas "Noah" dalību turnīrā.

Latvijas čempionāts futbolā sāksies šajā nedēļas nogalē un tajā grasās piedalīties deviņas komandas, tajā skaitā "Noah", taču ne tādā veidolā, kā janvārī pēc Armēnijas investoru piesaistes paziņoja jaunizveidotā vienība.

Janvārī "Noah" paziņoja, ka šogad plāno debitēt Latvijas futbola virslīgā, turklāt komandas ambīcijas ir spēlēt Eirokausos. Kluba paziņojumā bija teikts, ka ilgtermiņā plānots pilnvērtīgāk izmantot Latvijas jauniešu potenciālu, kā arī izveidot bērnu un jauniešu akadēmiju, kurā talantīgākie spēlētāji tiek līdz profesionāļu līmenim.

Sākotnējā iecere bija, ka jaunizveidotā komanda pārņems pirmās līgas čempiones Daugavpils "Lokomotiv" vietu Latvijas virslīgā. Klubs saņēma Latvijas Futbola federācijas (LFF) A licenci un Turcijā aizvadīja treniņnometni, pievienojot sastāvam daudzus pazīstamus pašmāju futbolistus, kā arī ārzemju spēlētājus.

Nedēļas nogalē Krievijas interneta portāls "Sport24.ru" ziņoja, ka komandu pametuši armēņu investori un nolīgtais treneris Viktors Bulatovs. Latvijas vienība nomainījusi valdi un par pilnvaroto personu - ģenerāldirektoru - kļuvis futbola kluba Daugavpils "Lokomotiv" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis.

Kā aģentūrai LETA skaidroja LFF Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs, LFF pieprasījusi no jaunās komandas vadības informāciju, kāpēc ir mainījusies valde un kāds būs finansiālais nodrošinājums gaidāmajā sezonā.

Turcijas nometnē Jūrmalas komandas sastāvā bija tādi Latvijā zināmi spēlētāji kā Kaspars Ikstens, Alans Siņeļņikovs, Daniils Ulimbaševs, Anastasijs Mordatenko, Vladislavs Kurakins, Rendijs Šibass, Aleksejs Grjaznovs un Gļebs Kļuškins.

"Noah" jaunajā virslīgas sezonā pirmā spēle 19.martā plānota viesos pret "Valmieru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!