Foto: F64

Latvijas prokuratūra pabeigusi lietu pret Latvijas futbola klubu "Noah Jūrmala" un tās bijušo vadītāju Aleksandru Jakubovski, kurš bija apsūdzēts "aplokšņu algu" izmaksāšanā diviem futbolistiem, informē prokuratūra.

Ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2022. gada jūlijā Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret personu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu 9170 eiro apmērā. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Jakubovskis laika periodā no 2020. janvāra līdz 2020. gada decembrim grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas pilnā apmērā, un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu 9170 eiro apmērā diviem kluba spēlētājiem neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā.

VID kriminālvajāšanu lūdza sākt pret "FC Noah Jurmala", kas līdz 2021. gadam startēja ar nosaukumu "FC Lokomotiv Daugavpils", amatpersonu Aleksandru Jakubovski, liecina VID lēmums. "Aplokšņu algas" saņēmuši futbolisti Artis Jaunzems un Dmitrijs Klimaševičs, kuri par to liecinājuši prokuratūrā.

"Dienvidlatgales prokuratūrā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess pret personu, kura izmaksāja grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu ievērojamā apmērā. Apsūdzētā persona, būdama kāda futbola kluba valdes loceklis un faktiski vadot šīs biedrības saimniecisko darbību, diviem futbola spēlētājiem izmaksāja grāmatvedībā neuzskaitīto naudu kopējā summā 9170 eiro par to, ka viņi veica savus darba pienākumus, spēlējot futbolu konkrētā futbola kluba komandā," teikts prokuratūras paziņojumā.

Prokuratūrai radās pārliecība, ka Jakubovskim, kurš iepriekš jau bijis tiesāts, bet viņa sodāmība ir dzēsta, nevajag piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu sodu. Prokuratūra savu lēmumu pamatoja ar izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un to, ka apsūdzētais izdarīja mazāk smagu noziegumu tautsaimniecībā, savu vainu viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzina pilnībā un izdarīto nožēloja.

Ar prokurora priekšrakstu par sodu apsūdzētajam piemērots naudas sods 5000 eiro un tiesību atņemšana ieņemt valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja amatu uzņēmumos, kas saistīti ar sporta nodarbībām un sporta pasākumu organizēšanu, uz vienu gadu.

Šonedēļ prokuratūra nodeva tiesai vēl vienu Latvijas futbola lietu -Kurzemes tiesu apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīts kriminālprocess pret vienu personu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu – 144 410 eiro – izmaksāšanu un izvairīšanos no 118 033 eiro nodokļu nomaksas. Visticamāk, šajā gadījumā runa ir par FK "Ventspils", kas šobrīd arī vairs nestartē sacensībās, tāpat kā "Noah Jūrmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!