Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas futbola čempiones Parīzes "Saint-Germain" (PSG) nometnē bez jau trim iepriekš noteiktajiem saslimšanas gadījumiem, inficēšanās ar Covid-19 noteikta vēl trim futbolistiem.

Jau ziņots, ka PSG trešdien atklāja, ka tās rindās saslimšana ar Covid-19 noteikta trim futbolistiem. Lai arī PSG futbolistu vārdus neatklāja, vairāki ārzemju mediji, tostarp arī Francijas laikraksts "L'Equipe" vēstīja, ka ar vīrusu inficējušies Neimars, Anhels di Marija un Leandru Paredes. Laikraksts jau iepriekš ziņoja, ka vairāk PSG spēlētāji, arī trīs augstāk minētie, pēc sezonas noslēguma devušies uz Ibisas salu, lai baudītu godam nopelnīto atvaļinājumu.

Tikmēr piektdien PSG nāca klajā ar jaunu paziņojumu, kas vēsta, ka trim saslimušajiem pievienojušies vēl trīs futbolisti, kā rezultātā kopumā ar Covid-19 sirgst jau seši PSG spēlētāji.

Šoreiz "L'Equipe" vēsta, ka saslimšana ar vīrusu noteikta arī aizsargam Markinjosam, uzbrucējam Mauro Ikardi un vārtsargam Keiloram Navasam. Arī viņi bija devušies atvaļinājumā uz Ibisas salu.

Laikraksts ziņo, ka kopā ar saviem komandas biedriem Spānijas salā atpūtās arī pussargs Anders Errera.

PSG sezonas pirmā spēle vietējā čempionātā paredzēta 10.septembrī, taču pēc vairākiem saslimšanas gadījumiem, rodas bažas vai komanda būs gatava startēt "Ligue 1".

Seši PSG spēlētāji, kuriem noteikta saslimšana ar Covid-19, pēc atveseļošanās veselu nedēļu būs spiesti treniņus aizvadīt atsevišķā grupā.

Francijas līgas noteikumi nosaka, ka gadījumā, ja vienā klubā ir konstatēti vismaz trīs saslimšanas gadījumi ar Covid-19, vienība nedrīkst aizvadīt grupu treniņus. Noteikumi gan ir spēkā vien tad, ja trīs saslimšanas gadījumi noteikti astoņu diena periodā.

Jau iepriekš Francijas čempionātā dažās komandās tika konstatēta saslimšana ar Covid-19. Viena no pirmajām vienībām, kas ziņoja par vīrusa klātbūtni, bija Marseļas "Olympique". Vēlāk saslimšana ar vīrusu tika konstatēta arī Lionas "Olympique", "Marseille", "Rennes", "Nantes" un Strasbūras "Racing" vienībās.

Līgas vadība gan strādā pie tā, lai turpmāk čempionātā varētu startēt komandas, kuru nometnēs ar vīrusu nav inficējušies vismaz 20 spēlētāji un viens vārtsargs.

PSG aizvadītajā sezonā tika kronēta par Francijas čempioni, lai arī Covid-19 izplatības dēļ, turnīrā netika aizvadītas visas spēles. Francijas čempionātā netika aizvadītas desmit spēļu kārtas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!