Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Kontroles, ētikas un disciplinārā komisija, izskatot Maskavas "Lokomotiv" spēlētāja Dmitrija Tarasova lietu, nolēmusi futbolistam piespriest soda naudu 5000 eiro apmērā, vēsta asociācijas preses dienests.

Kā zināms, Eiropas līgas 1/16 fināla spēlē Stambulā pēc mača fināla svilpes Tarasovs novilka formastērpu, nodemonstrējot T-kreklu ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu un uzrakstu "Vispieklājīgākais prezidents". Futbolists šo incidentu skaidroja ar cieņu pret savas valsts prezidentu. Turcijas "Fenerbahche" komanda šai mačā uzvarēja ar 2:0.

UEFA uzskata, ka Tarasovs ir pārkāpis turnīra nolikuma punktu, kura teikts, ka "spēlētāji nedrīkst demonstrēt apakškreklus ar politiskiem, reliģioziem, personiskas dabas saukļiem, paziņojumiem, zīmējumiem vai reklāmu".

Kremļa pārstāvji nolieguši, ka neapmaksās šo sodu, kas piespriests par it kā cieņas izrādīšanu Krievijas prezidentam.

"Nē, Kremlis nav gatavs to apmaksāt," aģentūrai TASS teicis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. "Tur pastāv savi noteikumi, un šajā situācijā mēs neuzskatām par iespējamu tajos iejaukties. Mēs ar vienlīdz lielu cieņu izturamies kā pret sportista emocijām tā pret futbola institūciju noteikumiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!