Foto: RFS

Latvijas čempiones RFS futbolisti UEFA Konferences līgas grupu turnīrā spēlēs pret pazīstamo Itālijas klubu Florences "Fiorentina", Stambulas "Basaksehir" no Turcijas un Skotijas vienību Edinburgas "Hearts", piektdien noskaidrojās izlozē.

Šīs komandas ielozētas A grupā.

Konferences līgas grupu turnīrs sāksies 8. septembrī un ilgs līdz 3. novembrim. Katras grupas četras komandas izspēlēs divu apļu turnīru un divas labākās iekļūs izslēgšanas sacensībās.

"Fiorentina" par Itālijas čempioni kļuvusi divas reizes - 1956. un 1969. gadā, bet pērn komanda izcīnīja septīto vietu. Tā sešas reizes ieguvusi arī Itālijas kausu, pēdējo reizi tas noticis 2001. gadā. Savukārt "Basaksehir" vēl pirms diviem gadiem kļuva par Turcijas čempioni, bet "Hearts" ir spējusi četras reizes kļūt par labāko vienību Skotijā. Tiesa, iepriekšējo reizi tas notika tālajā 1960. gadā. Šajā pavasarī komanda spēlēja Skotijas kausa finālā.

RFS futbolisti Konferences līgas grupu turnīru sasniedza ceturtdienas vakarā, kad dramatiskā cīņā pēcspēles 11 metru sitienos tika galā ar Ziemeļīrijas labāko vienību "Linfield".

Iekļūšana grupu turnīrā ļāvusi RFS iegūt vismaz 3,3 miljonus eiro.

Līdz šim no Latvijas komandām Eirokausu grupu turnīrā spēlējusi tikai "Ventspils", kas 2009./10. gada sezonā cīnījās UEFA Eiropas līgā.

Pērn par pirmās Konferences līgas sezonas čempioni kļuva Itālijas vienība "AS Roma". Jaunajā sezonā fināls būs 7. jūnijā Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

A grupa - Stambulas "Basaksehir", Florences "Fiorentina", Edinburgas "Hearts, RFS.

B grupa - Vesthemas "United", Bukarestes FCSB, Briseles "Anderlecht", "Silkeborg".

C grupa - "Villarreal", "Beer-Sheva", Vīnes "Austria", Poznaņas "Lech".

D grupa - Belgradas "Partizan", "Koln", "Nice", "Slovacko".

E grupa - Alkmāras AZ, "Apollon", Lihtenšteinas "Vaduz", "Dnipro-1".

F grupa - "Gent", "Molde", Tallas "Shamrock Rovers", "Djurgarden".

G grupa - Prāgas "Slavia", "CFR Cluj", "Sivasspor", Suvarekas "Ballkani".

H grupa - "Basel", Bratislavas "Slovan", Viļņas "Žalgiris", "Pyunik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!