"Optibet" Latvijas futbola virslīgas klubs RFS panācis vienošanos ar 28 gadus veco Igaunijas izlases kreisās malas aizsargu Arturu Piku, piektdien paziņoja klubs.

Pēc uzvaras ceturtdien savā laukumā Jūrmalā UEFA Konferences līgas otrās kārtas pirmajā spēlē, ar 3:0 pieveicot Ungārijas klubu Felčutas "Puskas Akademia", RFS dienu vēlāk paziņoja par Pika piesaistīšanu.

Vienošanās panākta līdz sezonas noslēgumam.

Futbolista karjeras laikā Piks ir pārstāvējis visu vecumu Igaunijas izlases, bet nacionālajā valstsvienībā viņam 44 spēlēs ir vieni gūti vārti. Pēdējo reizi izlases kreklā viņš laukumā devās šī gada Baltijas kausa turnīrā, kur piedalījās visās spēlēs, bet Igaunija kļuva par kausa ieguvēju.

RFS uzsver, ka komandas jaunpienācējs ir iekrājis lielu pieredzi ārzemēs. Viņš ir spēlējis Polijas, Baltkrievijas, Slovākijas, Somijas un Ungārijas augstākajās līgās. Ar Borisovas BATE viņš ir kļuvis par divkārtēju Baltkrievijas čempionu, kā arī izcīnījis valsts Superkausu.

Pārstāvot Tallinas "Levadia", Piks divas reizes triumfēja Igaunijas čempionātā, kā arī izcīnīja Igaunijas kausu un Superkausu.

Par pēdējo viņa karjeras pieturvietu kļuva Ungārijas Diošgjoras VTK komanda, bet pirms tam viņš sezonu pavadīja Somijas "KuPS" rindās, kur šobrīd spēlē Latvijas pussargs Jānis Ikaunieks, kurš savulaik devies laukumā arī RFS rindās.

Piektdien Piks jau piedalījās pirmajā RFS treniņā.

Virslīgas kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 35 punktiem 17 spēlēs ieņem "Riga", kurai ar 34 punktiem 14 dueļos seko RFS.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!