"Optibet" futbola virslīgas klubs "Riga" FC neturpinās sadarbību ar ilggadējiem komandas spēlētājiem Felipi Brizolu un par Maestro saukto pussargu Oļegu Laizānu, ziņo vienība.

Oļegs Laizāns par "Riga" futbolistu kļuva 2016. gadā. Kopumā sešu sezonu laikā Laizāns kluba sastāvā aizvadīja 117 spēles, guva desmit vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Kopā ar vienību Laizāns trīs reizes kļuva par Latvijas čempionu un 2018. gadā izcīnīja Latvijas kausa trofeju. Kopumā Latvijas augstākajā līgā Laizāns nospēlējis 207 spēles, guvis 23 vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles.

Futbolists vairākas sezonas pārstāvējis "Skonto" un "Ventspils" vienības, kā arī bijis leģionāra gaitās Polijā (Gdaņskas "Lechia" un "LKS Lodz") un Krievijā (Krasnojarskas "Jeņisei").

2021. gada sezonas otro daļu Laizāns aizvadīja "Auda" sastāvā un kļuva par Latvijas 1. līgas jeb Nākotnes līgas čempionu. Laizāns karjeras laikā nospēlējis ar 54 spēles Latvijas nacionālas izlases sastāvā.

Savukārt 31 gadu vecais brazīlietis Felipe Brizola klubu papildināja 2018. gada vasarā. Brizola diezgan ātri kļuva par vienu no komandas līderiem un četras sezonas bija svarīgs Rīgas komandas futbolists.

"Riga" sastāvā kopumā Brisola nospēlēja 102 spēles, guva 18 vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Pirms tam Eiropā futbolists vēl bija spēlējis Bulgārijā, pārstāvot Plovdivas "Botev" komandu. Līdz 2016. gadam sportists profesionālo karjeru aizvadīja dzimtajā Brazīlijā.

Vienība gan parakstījusi jaunu līgumu ar aizsargu Armandu Pētersonu, kurš kluba sastāvā aizvadīs septīto sezonu.

Pētersons par "Riga" futbolistu kļuva par 2016. gada sezonas. Kopā ar klubu Armands trīs reizes ir kļuvis par Latvijas čempionu un vienu reizi ieguvis Latvijas kausa trofeju.

Malējais aizsargs aizvadījis visvairāk spēļu "Riga" sastāvā. Pētersons kluba sastāvā kopumā ir nospēlējis 145 spēles, guvis septiņus vārtus un atdevis 11 rezultatīvas piespēles.

Kopumā Latvijas augstākajā līgā 30 gadus vecais futbolists savā karjerā nospēlējis 263 spēles, guvis 22 vārtus un atdevis 15 rezultatīvas piespēles. Pētersons aizvadījis arī divas spēles Latvijas nacionālās izlases sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!