Foto: Reuters/Scanpix

Iespēja virs galvas celt UEFA Čempionu līgas futbolā trofeju ir vērtējama augstāk par jebkuriem individuālajiem sasniegumiem, uzskata Spānijas kluba Madrides "Real" portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu.

Jau ziņots, ka kā pirmie UEFA Čempionu līgas finālu otrdien sasniedza "Real" spēlētāji, kuri divu spēļu summā pārliecinoši ar 5:0 apspēlēja Vācijas un pērnā gada Eiropas čempionu Minhenes "Bayern". Pusfināla atbildes spēlē "Real" izbraukumā bija pārāki ar 4:0, finālā iekļūstot pēc 12 gadu pārtraukuma.

"Komanda man ļoti palīdzēja. Esmu neizsakāmi laimīgs, taču visupirms komandas sasniegumu dēļ, nevis manis paša veikuma," izteicies Ronaldu, kurš otrdienas spēlē guva divus vārtus. Viņš šajā turnīrā šosezon guvis jau 16 vārtus, sasniedzot jaunu sacensību rezultativitātes rekordu. "Iekļūšana finālā paver man iespēju izcīnīt kausu paša dzimtenē, kas ir ļoti īpašs notikums."

"Uz finālu dosimies ar augstu paceltām galvām, taču stabili stāvot uz zemes. Tā būs smaga spēle," piebilda portugālis, kurš visus nopelnus gūtajā panākumā novirzīja galvenā trenera Karlo Ančeloti virzienā. "Tas ir tikai un vienīgi viņa nopelns. Ienākot klubā, viņš mainīja visu, it īpaši mūsu domāšanu."

Ronaldu kopumā Čempionu līgā guvis 66 vārtus. Visu laiku rezultatīvākais šī turnīra futbolists ir spānis Rauls, kurš izcēlās 71 reizi.

Otra pusfināla pāra pirmajā mačā pagājušajā nedēļā Anglijas vienība Londonas "Chelsea" izbraukumā noturēja neizšķirtu 0:0 ar Madrides "Atletico" no Spānijas. Atbildes spēle Londonā notiks trešdien.

Turnīra fināls plānots 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts komandu Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!