Foto: AFP/Scanpix

Vācijas komanda Hamburgas SV (HSV) pēdējā laikā veiksmīgi spēlē un izcīna uzvaras, jo futbolisti smagi strādā treniņos, uzskata vienību pārstāvošais Latvijas uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Latvijas futbolists savā pirmajā sezonā bundeslīgā jau ir guvis desmit vārtus un izpildījis četras rezultatīvas piespēles. Tikmēr portāls "bundesliga.com" raksta, ka HSV atkal var lepoties ar plēsoņas cienīgu nosaukumu.

Rudņevam pagājušajā vasarā bija nepieciešams laiks, lai iejustos Vācijas bundeslīgas futbola čempionātā, bet tagad viņš komandā ir kļuvis par garantiju vārtu gūšanā.

Līdz šim pēdējā mačā HSV sestdien ar 1:0 pieveica Menhengladbahas "Borussia", bet kopvērtējumā Hamburgas klubs ar 34 punktiem 22 spēlēs ieņem sesto vietu.

Rudņevs, kurš mačā ar "Borussia" izpildīja rezultatīvu piespēli Rafaelam van der Vārtām, uzsver, ka nav svarīgi, kas gūst vārtus. Galvenais, lai komanda uzvar. "Mums galvenais bija iegūt trīs punktus mūsu fanu priekšā. Vienalga, vai es vai Rafa gūst vārtus, vai kāds cits, tam nav nozīmes. Galvenais ir tas, ka mēs uzvarējām spēli."

"Mēs esam ļoti pateicīgi, ka beidzot gūstam augļus par mūsu labo darbu, ko paveicam treniņos. Mēs nedēļas laikā atdodam visu, lai būtu gatavi nedēļas nogalei," stāstīja Latvijas uzbrucējs. "Diemžēl ne vienmēr tas izdodas."

"Mēs kopā labi pavadām laiku, un mēs vienkārši mīlam spēlēt futbolu," Rudņevs stāstīja par savu komandu.

Futbolists arī atzina, ka par HSV panākumu atslēgu ir jāvaicā trenerim. "Tas ir jautājums trenerim. Vienīgais, ko es varu pateikt, ir tas, ka mūsu spēle ir balstīta uz smagu darbu - treniņi, treniņi un vēlreiz treniņi. Treneris mums tic un sniedz mums pašpārliecinātību. Tas ir kā enerģijas papildinājums."

Par kvalificēšanos nākamās sezonas Eirokausu sacensībām Rudņevs gan pagaidām vēl nevēlas runāt. "Mums vēl priekšā ir 12 spēles, un vēlamies uzvarēt pēc iespējas vairāk. Pēc tam tad arī redzēsim, kurā vietā mēs paliksim."

Kā ziņots, Rudņevs ir pirmais Latvijas futbolists bundeslīgas čempionātā. Pagājušajā vasarā uzbrucējs ar Hamburgas klubu noslēdza četru gadu līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!