Foto: Itar-Tass/Scanpix
Sanktpēterburgas futbola kluba "Zeņit" fanus Čempionu līgas spēlē Beļģijā pret "KAA Gent" tribīnēs drošības apsvērumu dēļ varētu ielaist tikai policijas pavadībā un Sanktpēterburgas komisāru uzraudzībā, ja vispār atļaus krievu faniem ierasties uz šo spēli, paziņojusi Ģentes pilsētas mērija.

"Viss atkarīgs no tā, vai Krievijas policija varēs pavadīt "Zeņit" līdzjutējus uz spēli," aģentūrai "R-Sport" pavēstīja Ģentes mērijā. "Galvenā problēma ir tā, ka mūsu pilsētas policija pašreizējā situācijā, kad Briselē izsludināts paaugstināta terora draudu līmenis, nevar saņemt papildspēkus no Beļģijas federālās policijas."

"Jums ir zināms, kāda situācija ir mūsu valstī pēc notikumiem Parīzē, un jūs zināt, kādā stāvoklī ir attiecības starp Krieviju un Turciju, bet Ģentē ir liela turku diaspora," piebilda mērijas preses dienesta pārstāvis. "Tāpat mēs arī zinām, kāda reputācija ir "Zeņit" faniem. Pirmdien notiks sapulce, kurā par to lemsim."

Sākotnēji pilsētas varas iestādes nolēma neļaut "Zeņit" atbalstītājiem apmeklēt šo spēli, jo baidījās, ka nevarēs garantēt drošību mača laikā. Ģentes mērs esot izteicies, ka nevēloties pilsētā redzēt "piedzērušus krievus", turklāt draudus rada arī iespējamās sadursmes, ja krievi satiksies ar vietējās turku kopienas pārstāvjiem.

UEFA Čempionu līgas spēle starp Sanktpēterburgas "Zeņit" un "KAA Gent" paredzēta 9. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!