Foto: AFP/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēlēs otrdien, 19. februārī, "Liverpool" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Minhenes "Bayern", bet Lionā vietējā "Olympique" ar tādu pašu rezultātu nocīnījās pret "Barcelona".

"Liverpool" un "Bayern" komandas pirmajā puslaikā laukumā demonstrēja līdzīgu sniegumu. Abas komandas izveidoja labas vārtu gūšanas iespējas, taču tās nerealizēja. Tāpat abi vārtsargi – Alisons un Manuels Noiers – iesaistījās spēlē, atvairot sitienus. Spēles 28. minūtē Džošua Kimmihs nopelnīja brīdinājumu, līdz ar to viņš sasniegto dzelteno kartīšu limita dēļ nevarēs piedalīties atbildes spēlē.

"Bayern" spēlētājs Seržs Gnabrī 59. minūtē sita bumbu pāri vārtiem, bet turpinājumā biežāk ap soda laukumu darbojās "Liverpool". Minhenes komanda gan ik pa laikam savos uzbrukumos raidīja bumbu vārtu virzienā, taču neprecīzi. Spēles 85. minūtē Sadio Manē no neērtas pozīcijas sita pa vārtiem ar galvu, taču Noiers neļāva bumbai lidot vārtu apakšējā stūrī. Aizraujošā cīņa noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Savukārt otrajā duelī spēles devītajā minūtē "Barcelona" vārtsargs Marks Andrē ter Štegens glāba savu komandu pēc "Olympique" spēlētāja Martina Terjēra sitiena. Vārtsargs ar roku atvairīja tālsitienu, bumba pēc tam trāpīja pa vārtu stabu un uzlidoja augstu gaisā, bet epizodes noslēgumā ter Štegens to tvēra rokās. Vēlāk savas iespējas neizmantoja "Barcelona" spēlētāji Usmane Dembelē un Lionels Mesi. Sīva cīņa turpinājās arī nākamajās minūtēs, bet otrajā puslaikā Lionas komandas vārtsargs Antonī Lopess apturēja vēl vienu Mesi mēģinājumu gūt vārtus. "Barcelona" komandai arī turpinājumā bija momenti, tomēr vārti tā arī netika atslēgti.

Pagājušajā nedēļā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajās spēlēs Parīzes "Saint-Germain" viesos ar 2:0 uzvarēja Mančestras "UnitedItālijas klubs "AS Roma" mājās ar 2:1 apspēlēja "Porto", Madrides "Real" ar 2:1 izbraukumā uzvarēja Amsterdamas "Ajax", savukārt Totenhemas "Hotspur" ar 3:0 sagrāva Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!