Foto: RIA Novosti/Scanpix

Serbijas čempionvienība futbolā Belgradas "Crvena Zvezda", kā arī Turcijas vienības "Sivasspor" un "Eskisehirspor" piektdien tika izslēgtas no nākamās sezonas Eirokausu sacensībām.

"Crvena Zvezda" komandai bija plānots piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas sacensībās, tomēr tā to nevarēs darīt licencēšanas un finansiālo noteikumu pārkāpšanas dēļ. Belgradas vienībai finansiālas problēmas ir jau gadiem un tagad tā izslēgta par kavēšanos ar algu izmaksu saviem darbiniekiem.

Kā vēsta vietējie mediji, "Crvena Zvezda" kopējie parādi sastāda aptuveni trīs miljonus eiro.

"Crvena Zvezda" gan vēl ir desmit dienas apelācijas iesniegšanai Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Nesen aizvadītajā sezonā "Crvena Zvezda" triumfēja nacionālajā čempionātā, pārtraucot citas Belgradas vienības "Partizan" dominanci, kas bija triumfējusi septiņus gadus pēc kārtas.

Tikmēr Turcijas klubi "Sivasspor" un "Eskisehirspor" izslēgti no nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas turnīra par dalību vietējā spēļu sarunāšanas skandālā. Abi klubi tiek vainoti apzinātā zaudēšanā vēlākajiem čempioniem Stambulas "Fenerbahce" 2010./11.gada sezonā

Arī šiem klubiem ir tiesības iesniegt apelāciju CAS.

Turcijas kausa ieguvēji "Eskisehirspor" UEFA Eiropas līgas turnīru būtu uzsākuši no kvalifikācijas otrās kārtas, bet valsts piektā spēcīgākā komanda "Sivasspor" būtu piedalījušies kvalifikācijas trešajā kārtā.

Tāpat šajā sezonā divu gadu diskvalifikāciju beigs izciest valsts čempioni "Fenerbahce", kas nevarēs piedalīties UEFA Čempionu līgā, kur vienība automātiski bija kvalificējusies grupu turnīram.

Līdz ar to UEFA Čempionu līgai kvalificējušās valsts otrā un trešā spēcīgākā vienība "Galatasaray" un "Bešiktaš", bet UEFA Eiropas līgā piedalīsies ceturtā, septītā un pat astotā spēcīgākā valsts komanda, kas ir attiecīgi "Trabzonspor", "Karabukspor" un "Buraspor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!