Foto: EPA/Scanpix/LETA

Seškārtējā UEFA Eiropas līgas futbolā uzvarētāja "Sevilla" ceturtdien pārvarēja šīs sezonas ceturtdaļfinālu, apturot Mančestras "United".

"Sevilla" ceturtdaļfināla atbildes mačā mājās uzvarēja ar 3:0 (1:0) un divu maču summā guva virsroku ar 5:2.

Vadību mačā un summā mājinieki ieguva astotajā minūtē, kad Jusefs En-Nesiri izmantoja rupju pretinieku kapteiņa Herija Magvaira kļūdu. Seviljas komanda priekšā nostiprinājās otrā puslaika otrajā minūtē, pēc stūra sitiena ar galvu precīzi sitot Loikam Badē.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām "United" vārtsargs Davids de Hea izgājienā no vārtiem netrāpīja kārtīgi pa bumbu, kas En-Nesiri ļāva panākt 3:0.

Pusfinālā "Sevilla" tiksies ar Turīnas "Juventus", kas ceturtdien viesos spēlēja 1:1 (1:1) ar Lisabonas "Sporting" un divu maču summā uzvarēja ar 2:1. Devītajā minūtē turīniešus vadībā izvirzīja Adrjēns Rabio, bet 21.minūtē ar precīzu 11 metru soda sitienu 1:1 panāca Markuss Edvardss.

Pēc atbildes spēles pamatlaika summā uzvarētāju noskaidros Roterdamas "Feyenoord" un "AS Roma". Pusfinālā šī dueļa uzvarētāju gaida Leverkūzenes "Bayer", kas viesos ar 4:1 (2:0) pārspēja Briseles "Royale Union", summā uzvarot ar 5:2.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienojās astoņas Čempionu līgā grupās trešo vietu ieņēmušās komandas. Trešo vietu ieguvējas pārcēlās uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, bet ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona bija noslēgusies.

Fināls norisināsies 31.maijā Budapeštā.

Pagājušajā sezonā finālā Frankfurtes "Eintracht" pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Glāzgovas "Rangers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!