Foto: AFP/Scanpix/LETA

Slavenais Urugvajas futbola uzbrucējs Luiss Svaress drīzumā atgriezīsies dzimtenes klubā "Nacional", kurā savulaik sāka spēlētāja karjeru, pavēstījis spēlētājs.

Bijušais "Liverpool" un "Barcelona" uzbrucējs informējis, ka viņam ar "Nacional" ir iepriekšēja vienošanās par atgriešanos šajā klubā.

Šovasar 35 gadus vecais Svaress kļuva par brīvo aģentu, jo noslēdzās viņa līgums ar Madrides "Atletico". Šo vienību viņš pārstāvēja iepriekšējās divas sezonas, pērn kļūstot arī par Spānijas čempionu.

Uzzinot, ka Svaress ir tuvu tam, lai atgrieztos "Nacional" rindās, komandas iepriekšējā spēlē aptuveni 20 000 fanu nēsāja šim futbolistam veltītas maskas.

Svaress vien 18 gadu vecumā 2005. gadā "Nacional" rindās debitēja profesionālajā futbolā, palīdzot komandai triumfēt Urugvajas čempionātā. Pēc tam talantīgais futbolists pārcēlās uz Nīderlandi, pārstāvot "Groningen" un vietējo flagmani Amsterdamas "Ajax".

Futbolista ziedu laiki sākās pēc pārejas uz leģendāro "Liverpool" 2011. gadā. Šajā komandā viņš kļuva par vienu no iekārojamākajiem uzbrucējiem pasaulē, bet pēc tam "Barcelona" klubā veidoja draudīgu uzbrukuma trio ar Lionelu Mesi un Neimāru. Spānijā Svaress uzvarēja UEFA Čempionu līgā un četras reizes kļuva par Spānijas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!