Latvijas futbola virslīgas kluba Jūrmalas "Spartaks" trenera grožus pārņēmis 56 gadus vecais Aleksejs Jerjomenko, kuram ir pieredze dažādu valstu čempionātu komandu vadīšanā, savos sociālo tīklu kontos paziņoja klubs.

Trenera pieredzi Jerjomenko pārsvarā krājis Somijas līgā, trenējot JBK, SJK un "Jaro" komandas, taču īsu brīdi konsultējis arī Kazahstānā – Karagandas "Shakter", kā arī Armēnijā – Erevānas "Pyunik".

Spēlētāja karjeru "Spartaks" jaunais treneris uzsāka dažādos Krievijas klubos, taču no deviņdesmitajiem, ar pāris izņēmumiem, spēlējis Somijā, kur ieguvis arī otro pilsonību.

Jerjomenko ir tēvs trim profesionāliem futbolistiem – Aleksejam jaunākajam, Romānam un Sergejam. Aleksejs 2017. gadā beidza futbolista gaitas, iepriekš pārstāvēdams Kazaņas "Rubin" , Skotijas vienību "Kilmarnock", bet karjeru noslēgdams Somijas klubos "Jaro" un SJK.

Tikmēr Romāns joprojām spēlē Krievijas premjerlīgas klubā "Rostov". Jāpiemin, ka Sergejam jau kopš 2018. gada ir bijusi saistība ar Jūrmalas komandu, kad pēc pievienošanās tai, viņš tika nosūtīts īrē uz Maskavas "Spartaks" vienību. Vecākie dēli ir pārstāvējuši arī Somijas pieaugušo izlasi, kamēr 21 gadu vecais Sergejs spēlējis jauniešu izlasēs.

Jau ziņots, ka Itālijas futbola treneris Nuncio Dzavetjēri atstāja "Spartaks" galvenā trenera amatu ģimenes apstākļu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!