Foto: F64
"Optibet" futbola virslīgas klubs Jūrmalas "Spartaks" panācis vienošanos ar ārzemju futbolistiem Leonu Šipošu, Samatu Sarsenovu un Leonelu Vambu, ziņo vienība.

20 gadus vecais Šipošs vienībai pievienojies no Horvātijas augstākās līgas kluba Zagrebas "Dinamo" sistēmas. Uzbrucējs karjeras laikā vienreiz gājis laukumā "Dinamo" pirmās komandas rindās, bet pārsvarā spēlējis tās otrās komandas sastāvā valsts otrajā augstākajā līgā. "Dinamo" dublieru labā viņš 30 mačos guvis septiņus vārtus.

Futbolists arī aizvadījis trīs spēles Horvātijas U-19 izlases rindās.

Samats Sarsenovs sezonu uzsāka "Valmiera" FC sastāvā, pirmajos deviņos mačos gūstot divus vārtus, bet tad vairs netiekot iekļauts pieteikumā. 24 gadus vecais pussargs "Spartaks" komandai pievienojies kā brīvais aģents.

Krievijā dzimušais Sarsenovs iepriekšējo divu gadu laikā "Taraz" un Almati "Kairat" komandu rindās piedalījies 21 spēlē Kazahstānas premjerlīgā, kā arī divas reizes devies laukumā Kazahstānas U-21 futbola izlases sastāvā.

Savukārt Kamerūnas futbolistam Leonel Vambam vien otrdien palikuši 18 gadi, bet komandai viņš pievienojies kā brīvais aģents. Uzbrucējs aizvadījis astoņas spēles Kamerūnas U-17 izlases labā.

2019. gada Āfrikas nāciju kausa turnīrā U-17 vecuma grupā viņš ar Kamerūnu izcīnīja zelta medaļas, ar vārtiem atzīmējoties apakšgrupas spēlē pret Gvinejas valstsvienību. Savukārt 2019. gada Pasaules kausā viņa pārstāvētā izlase piedzīvoja trīs zaudējumus, bet Vamba visos mačos laukumā devās pamatsastāvā.

"Spartaks" pēc 17 aizvadītām kārtām ar 26 punktiem 16 mačos ieņem piekto vietu futbola virslīgā. Tomēr komandai ir viena spēle rezervē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!