Foto: DELFI
Valsts policija janvārī lēma izbeigt krimināllietu par iespējamu izsaimniekošanu Latvijas Futbola federācijai (LFF) daļēji piederošajā SIA "Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrs "Staicele"" ("MTC Staicele"). LFF lēmumu nepārsūdzēja, jo uzskatīja, ka juridiski to nevar darīt, bet to izdarījusi cietusī puse – "MTC Staicele" kopā ar Alojas novada domi.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka lēmumu par krimināllietas izbeigšanu pieņēmusi Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļa. Lēmumā par kriminālprocesa izbeigšanu norādīts, ka izdarītajos nodarījumos nav krimināllikuma 179. panta un 275. panta noziedzīgā nodarījuma sastāva. Policijas uzskatā, "MTC Staicele" notikušajos gadījumos neesot arī citā krimināllikuma sevišķajā daļā paredzētais noziedzīgais nodarījums.

2019. gada 17. maijā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē sāka krimināllietu par "MTC Staicele" amatpersonu iespējamām prettiesiskām darbībām. Aizdomu ēna par nelikumīgām darbībām bija pār bijušo "MTC Staicele" valdes locekli Vladimiru Žuku un nu jau bijušo futbola bāzes izpilddirektoru Jānis Bakmani, tomēr policija izmeklēšanas laikā nevienu personu par aizdomās turamo neatzina. Latvijas krimināllikuma 179. pants paredz sodu svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu, ja to izdarījusi persona, kurai šī manta uzticēta vai kuras pārziņā tā atradusies. Savukārt 275. pantā paredzēts sods par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu.

Portāls "Delfi" vairākkārt informēja par notiekošo "MTC Staicele", kur vairāki zemes gabali juridiski ir nonākuši dažādu nodibinājumu un biedrību rokās, bet LFF – kā lielākajai "MTC Staicele" akcionārei – nav nekādu iespēju lemt par darbību šajos īpašumos. Visos šajos nodibinājumos un biedrībās, kas ir izveidoti ap Staiceles bāzi, izpildinstitūcijās figurē Žuks, Jānis Bakmanis un viņa dēls Nauris Bakmanis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!