Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola valstsvienības sastāvs startam Baltijas kausā būs pietiekami spēcīgs, lai tā sasniegtu labu rezultātu, uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

"Izlasē ir sapulcināts uz šo brīdi spēcīgākais sastāvs. No līderiem mums nepalīdzēs vienīgi Kaspars Gorkšs, Deniss Ivanovs un Artjoms Rudņevs, bet viņiem visiem ir attaisnojoši iemesli," teica Starkovs. "Tomēr arī šis sastāvs ir pietiekami spēcīgs, lai mēs cienījami nostartētu nopietnajā un tradīcijām bagātajā turnīrā."

Turnīrs Igaunijas Veru un Tartu pilsētās risināsies no 1. līdz 3.jūnijam. Tajā šogad piedalīsies četras komandas - bez trijām Baltijas valstīm sacensībās šoreiz piedalīsies arī Somija.

Sākotnēji piektdien plkst.17.30 Latvijas izlase pusfinālā Viru stadionā sacentīsies ar Lietuvu, bet pēc tam svētdien aizvadīs finālu vai spēli par trešo vietu.

"Ceru, ka izlases nosacītie rezervisti pratīs izmantot iespēju iejusties līderu lomā," stāstīja Starkovs. "Iepriekšējais mačs ar Poliju parādīja, ka arī šajā gadalaikā varam demonstrēt labu sniegumu."

"Mani neapmierināja vienīgi komandas sniegums otrajā puslaikā un veiksmes trūkums uzbrukumu noslēgumā, taču tad gan mēs, gan pretinieki bija fiziski nosēdušies. Tāpēc nevaru neko pārmest," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Latvijas futbola izlase Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notikušā pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:1 (0:0) zaudēja Polijas izlasei, kas būs viena no šovasar gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra saimniecēm.

Salīdzinājumā ar maču pret Poliju šoreiz izlasē nav tādi vadošie spēlētāji kā Gorkšs, Ivanovs un Rudņevs, bet sastāvā iekļauts pamatvārtsargs Andris Vaņins, kuram tikai pirmdien noslēdzās sezona Šveicē.

"Arī gaidāmajā Baltijas kausa turnīrā centīsimies spēlēt līdzīgi kā pret Poliju, lai gan jāatceras, ka mums trūks trīs līderu," teica Starkovs. "Daudz kas būs atkarīgs no pretinieku spēles un mūsu noskaņošanās, taču centīsimies spēlēt tā, lai sasniegtu vēlamo rezultātu un uzvarētu."

Muskuļa sastiepuma dēļ uz Baltijas kausu, visticamāk, nebrauks Ritvars Rugins, kurš nepiedalījās ne otrdienas, ne trešdienas treniņā. Viņa vietā izlases treniņnometnei piesaistīts Antons Jemeļins no JPFS/FK "Spartaks" komandas, taču par viņa iespējamo došanos uz turnīru tiks izlemts vēlāk.

Kā ziņots, Lietuvas izlase otrdien pārbaudes mačā Šveicē spēkojās ar Krievijas valstsvienību, kas gatavojas startam Eiropas čempionātā. Parādot ļoti pārliecinošu sniegumu, lietuvieši cīņu noslēdza ar neizšķirtu rezultātu 0:0.

Latvijas izlase pēdējā pārbaudes mačā pirms 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākuma Latvija 15.augustā izbraukumā pārbaudes mačā sacentīsies ar Melnkalni.

Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7.septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!