Foto: Publicitātes foto

Par Latvijas jauniešu futbola izlases galvenajiem treneriem apstiprināti bijušie Latvijas valstsvienības spēlētāji Vladimirs Babičevs un Igors Stepanovs, kuri šogad savā pārraudzībā pārņems mūsu valsts jauniešu futbola izlašu gatavošanu un vadīšanu oficiālajos turnīros, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Vladimirs Babičevs vadīs Latvijas U-19 jauniešu futbola izlasi, savukārt Igors Stepanovs pieņēmis uzaicinājumu kļūt par Latvijas U-17 valstsvienības galveno treneri.

“Ja Vladimiram Babičevam jau ir pieredze trenera amatā, iepriekš darbojoties FK “Jūrmala-V.V.” un Rīgas “JFK Olimps” komandās, tad Igors Stepanovs tikai šobrīd uzsāk savas trenera gaitas un mēs uz viņu kā treneri skatāmies perspektīvā,” teica LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. „Domāju, ka nevienam nav šaubu par to, kāda līmeņa spēlētāji abi speciālisti ir savulaik bijuši un ar kādu futbola pieredzes bagāžu gan valstsvienības, gan savu pārstāvēto klubu rindās viņi iesaistīsies mūsu jauno futbolistu sagatavošanā.

„Abiem treneriem gribam novēlēt veiksmi un panākumus, jo priekšā viņus sagaida nopietns darbs, tostarp sekmīgas sadarbības izveidošana ar nesen iecelto Latvijas U-21 futbola izlases galveno treneri Antonu Jori, kā arī Latvijas jauniešu izlašu sagatavošana sezonas svarīgākajiem startiem – rudenī paredzētajiem UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīriem,” viņš turpināja.

Par savu jauno amatu ļoti priecīgs bija Babičevs, kurš apzinās, ka svarīgākie jauniešu izlasēs nav rezultāti, bet izaugsme.

„“Esmu ļoti priecīgs pieņemt šo piedāvājumu. Tas noteikti būs jauns izaicinājums manā trenera karjerā. Priekšā sagaida interesants darbs, no kura ceru sagaidīt pozitīvus darba augļus. Ceru, ka šajā amatā personīgi attīstīšos kā treneris, kā arī nesīšu labumu visam Latvijas futbolam,” izteicās Babičevs. „Jauniešu izlasē galvenais rezultāts ir jauno spēlētāju attīstība, viņu izaugsme un progress. Mūsu jaunajiem spēlētājiem ir jāstrādā, lai izaugtu līdz labam Eiropas līmenim.

„Par U-19 izlases mērķiem šajā gadā – šobrīd primārais uzdevums ir iepazīties ar komandu, izveidot valstsvienības kandidātu loku, izvērtēt iepriekšējos rezultātus. Ilgtermiņā uzdevums ir gatavot komandu pēc iespējas veiksmīgākam startam rudenī paredzētajā UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Portugālē, kurā noteikti būs izvirzīti arī konkrēti uzdevumi komandai katrā spēlē.

Tikmēr Stepanovs, kuram šī būs debija galvenā trenera amatā, apzinās darba nopietnību, taču tas viņu nebiedē.

“Pirmkārt, priekš manis šis ir jauns izaicinājums un pirmais solis karjerā, jo līdz vēl šim neesmu strādājis galvenā trenera amatā. Darbs ar jaunajiem futbolistiem ir ļoti atbildīgs, jo tas būs darbs ar attiecīgā vecuma Latvijas perspektīvāko spēlētāju paaudzi, talantīgiem puišiem, kas nākotnē kļūs par Latvijas izlases futbolistiem. Lieliski apzinos, kas šis ir atbildīgs amats, tādejādi ceru to veikt pēc iespējas labāk,” stāstīja leģendārais Latvijas aizsargs.

„Protams, ar šo komandu gribētos sasniegt pozitīvu rezultātu un tas attiecas, pirmkārt, uz spēlētāju progresu,” viņš turpināja. „Futbolistiem jau šajā vecumā jāmācās sasniegt maksimālu rezultātu, tapēc darba gaidā strādāsim ar puišiem arī pie psiholoģiskās sagatavotības. Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase ir pirmā starp visām jauniešu izlasēm, kas startē oficiālās starptautiskajās sacensībās, tostarp UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kur tiks izvirzīts konkrēts uzdevums - sasniegt maksimālu rezultātu, uz kuru mēs esam spējīgi.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!