Foto: F64
"Optibet" Latvijas futbola virslīgas klubs Jūrmalas "Spartaks" vasaras pāreju periodā pastiprinājis sastāvu ar Latvijas valstsvienības pārstāvi Igoru Tarasovu, bet komandā atgriezies bijušais Somijas jauniešu izlašu pussargs Sergeju Jeremenko, vēstīts komandas mājaslapā.

30 gadus vecais Tarasovs četras no pēdējām piecām sezonām pavadījis Polijas ekstraklasā, sākotnēji pārstāvot Bjalistokas "Jagiellonia" vienību, bet iepriekšējās divas sezonas spēlējot Vroclavas "Šļask" komandā. Gan aizsarga, gan pussarga pozīcijās izmantojamais spēlētājs ekstraklasā aizvadījis 93 spēles, no tām 52 pavadot tieši "Šļask" sastāvā. Tarasovam gan 1. jūlijā beidzās līgumsaistības ar poļu komandu, tāpēc "JFC Skonto" audzēknis kļuva par brīvo aģentu.

Karjeras laikā futbolists pārstāvējis pašmāju klubus "Skonto", "Olimps/RFS" un "Ventspils", kā arī Azerbaidžānas vienību "Simurq", Baltkrievijas klubu Grodņas "Neman" un Turcijas komandu "Giresunspor". Futbolists arīdzan nospēlējis 30 spēles Latvijas izlases rindās, to laikā atzīmējoties ar vieniem gūtiem vārtiem.

Tarasovs nospēlēja 90 minūtes pašlaik notiekošā 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pirmajā spēlē pret Ziemeļmaķedoniju, kurā Latvijas valstsvienība piekāpās ar 1:3. Taču trīs dienas vēlāk laukumā pret Poliju futbolists nedevās. Izlases treneris Slaviša Stojanovičs uz nākamajām spēlēm pret Izraēlu un Slovēniju futbolistu kandidātu sarakstā neiekļāva.

Vasaras pāreju periodā vēl neviens Latvijas futbolists nav pametis virslīgu, lai pievienotos kādas valsts spēcīgākās līgas komandai. Mājās atgriezušies izlases futbolisti Deniss Rakels, kurš "Riga FC" vienībai pievienojies uz īres līguma pamata no Kipras kluba "Pafos FC", savukārt RFS komandu papildināja Andrejs Cigaņiks (iepriekš – Nīderlandes otrās spēcīgākas līgas klubs "SC Cambuur") un Dāvis Ikaunieks (izīrēts no Čehijas vienības "Jablonec").

Tāpat "Spartaks" vienību papildinājis 20 gadus vecais Krievijā dzimušais Somijas pussargs Sergejs Jeremenko. Futbolists jaunībā pārstāvējis Somijas U-17, U-18 un U-19 izlases. Ja U-17 izlases labā pussargs septiņās spēlēs izcēlās ar trim vārtiem, tad U-19 valstsvienības labā viņam bija nepieciešamas deviņas spēles, lai trīs reizes raidītu bumbu pretinieku vārtos.

Jeremenko 2016. gadā pārgāja uz Šveices vienību "Basel", kur pussargs spēlēja kluba jauniešu komandās, bet 2018. gadā pievienojās Jūrmalas "Spartaks" vienībai. Latvijas komanda Jeremenko bija izīrējusi gan Maskavas "Spartak" klubam, gan Somijas vienībai "SJK Seinajoki", kuru trenē viņa tēvs Aleksejs Jeremenko seniors. Zīmīgi, ka futbolista vecākais brālis Aleksejs ir Jūrmalas vienības sporta direktors.

"Spartaks" komanda pēc 24 aizvadītām kārtām virslīgas tabulā ieņem ceturto vietu, pateicoties 31 iegūtam punktam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!