Foto: Shutterstock
Parīzes tiesa piektdien noraidījusi apelāciju no "Amiens", "Toulouse" un Lionas "Olympique" vienībām, kas norādījušas, ka valdības lēmums priekšlaicīgi noslēgt valsts čempionātu bijis nepareizs.

Francijas futbola līga aprīļa beigās pasludināja sezonas beigas, kronējot Parīzes "Saint-Germain" par Francijas čempioni. Komandām vietējā čempionātā vēl bija atlikuši desmit mači.

"Toulouse" un "Amiens" komandas pret sezonas priekšlaicīgām beigām iebilda, jo tā rezultātā abas vienības zaudēja vietu spēcīgākajā čempionātā. Tikmēr Lionas klubam tādējādi tika liegta iespēja pacīnīties par iekļūšanu nākamās sezonas Eirokausos.

Nākamsezon "Toulouse" un "Amiens" vietas ieņems "Lorient" un "Lens" klubi.

Spēcīgākajā čempionātā vietu zaudējušie klubi piektdien saņēma nelāgas vēstis arī no Parīzes tiesas, kas noraidīja apelāciju, paskaidrojot, ka šo lēmumu iespējams apstrīdēt valsts padomē.

Tikmēr Lionas vienība norādīja, ka nav steigusies atbalstīt sezonas atsākšanas plānus, jo tas bijis kluba interesēs. Komandas ieskatā Francijas futbols piedzīvotu "mazus" īstermiņa zaudējumus 900 miljonu eiro apmērā.

Savukārt "Amiens" un "Toulouse" vienības skaidri norādīja, ka uzskata Francijas valdības lēmumu par negodīgu. "Amiens" komandai pietrūka četri punkti, lai izvairītos no pazemināšanas, bet "Toulouse" atpalika par 17.

Francijā vēl gan, iespējams, tiks aizvadītas kausa spēles. "Saint-Germain" vēl jāspēlē ar Lionas "Olympique" Līgas kausa finālā un ar "Saint-Etienne" - Francijas kausa finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!