Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas futbolā astotdaļfinālā ceturtdien iekļuva trīs Anglijas un četras Spānijas vienības.

No Anglijas premjerlīgas vienībām astotdaļfinālu sasniedza Mančestras "United", kuras sastāvā ar diviem vārtiem debitēja Markuss Rašfords, kā arī "Liverpool" un Totenhemas "Hotspur", bet no Spānijas - "Villarreal", "Sevilla", Bilbao "Athletic" un "Valencia", kas savus pretiniekus summā sagrāva ar 10:0.

Mančestras "United" fani pirms atbildes spēles ar Dānijas vienību Herningas "Midtjylland" piedzīvoja nepatīkamu šoku, jo iesildīšanās laikā traumu guva franču uzbrucējs Entonijs Marsiāls, kura vietā laukumā negaidīti nācās doties Rašfordam.

Aizvadītajā duelī Mančestras "United" savā laukumā uzvarēja ar 5:1 (1:1), summā svinot panākumu ar 6:3.

Mačs gan mājiniekiem iesākās neveiksmīgi, un 27.minūtē ugandietis Pione Sisto vadībā izvirzīja tieši "Midtjylland" futbolistus, kas divu spēļu summā Dānijas vienībai deva vadību ar 3:1. Tomēr turpinājumā Mančestras "United" izcēlās piecas reizes, turklāt par lielāko varoni kļuva Rašfords, kura pirmais precīzais sitiens 63.minūtē panāca izlīdzinājumu summā, bet 75.minūtē viņš arī iesita sērijas uzvaras vārtus.

Tikmēr "Hotspur" komanda ar 3:0 (1:0) savā laukumā pieveica Itālijas komandu Florences "Fiorentina", summā svinot panākumu ar 4:1. Savukārt pie mazāk pārliecinošas uzvaras tika "Liverpool", kas atbildes spēlē ar 1:0 (1:0) pieveica Vācijas bundeslīgas komandu "Augsburg", ar šādu rezultātu uzvarot arī summā. Vienīgos vārtus atbildes spēles piektajā minūtē iesita Džeimss Milners.

No Spānijas komandām iespaidīgu sniegumu nodemonstrēja "Valencia", kas atbildes spēlē izbraukumā ar 4:0 (0:0) pārspēja Austrijas vienību Vīnes "Rapid", bet summā triumfēja ar 10:0.

Tāpat Bilbao "Athletic" atbildes mačā savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar Francijas komandu Marseļas "Olympique", summā triumfējot ar 2:1. Izšķirošos vārtus atbildes mača 81.minūtē iesita Savins Merino. Līdzīgs scenārijs bija arī "Villarreal", kas atbildes mačā izbraukumā cīnījās 1:1 (0:1) ar "Napoli" komandu no Itālijas, summā triumfējot ar 2:1. Šeit izšķirošos vārtus atbildes spēles 59.minūtē guva Tomass Pina.

Savukārt "Sevilla" atbildes spēlē izbraukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās Norvēģijas komandai "Molde", tomēr summā tāpat droši uzvarēja ar 3:1.

Politiski jutīgākajā mačā Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce" izbraukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar Maskavas "Lokomotiv" no Krievijas un summā uzvarēja ar 3:1. Šī spēle gan aizritēja bez incidentiem.

No sacensībām izstājās arī vēl viena Krievijas komanda "Krasnodar", kas savā laukumā ar 0:3 (0:0) piekāpās Prāgas "Sparta" komandai no Čehijas, arī summā piekāpjoties ar šādu rezultātu.

2009.gada sacensību čempione Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas ar 3:0 (1:0) izbraukumā apspēlēja bundeslīgas komandu Gelzenkirhenes "Schalke 04" un ar rezultātu 3:0 triumfēja arī summā.

Pagarinājums tika aizvadīts duelī starp Grieķijas komandu Pireju "Olympiacos" un Briseles "Anderlecht" no Beļģijas. Šeit pirmajā mačā savā laukumā ar 1:0 uzvarēja "Anderlecht", bet atbildes spēlē to pašu paveica Pireju komanda. Tiesa, pagarinājumā "Anderlecht" sastāvā divus vārtus iesista Franks Ačeampongs, kas mačā deva uzvaru ar 2:1, bet summā ar 3:1.

Tāpat astotdaļfinālā iekļuva arī Itālijas komanda Romas "Lazio", Vācijas vienības Leverkūzenes "Bayer" un Dortmundes "Borussia", kā arī Šveices čempione "Basel".

Kā zināms, jau trešdien Latvijas futbola izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices kausa ieguvēja "Sion" spēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar Portugāles klubu Bragas "Sporting", divu spēļu summā piekāpjoties ar 3:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!