Zaudējumu UEFA Eiropas līgas futbolā grupu turnīra pirmās kārtas mačā ceturtdien piedzīvoja pagājušās sezonas čempionvienība Madrides "Atletico" no Spānijas, kas ar 0:1 (0:0) izbraukumā piekāpās Grieķijas komandai Saloniku "Aris".

Šajā B grupas mačā vienīgos vārtus 59.minūtē guva spānis Fransisko Havjers Perals jeb pazīstams kā Havito.

Tikmēr otrā B grupas spēlē trīs vārtus guva Patriks Helmess, bet Vācijas komanda Leverkūzenes "Bayer" ar 4:0 (2:0) pieveica Tronheimas "Rossenborg" vienību.

C grupā neveiksmi savā laukumā cieta Francijas komanda "Lille", kas ar 1:2 (0:2) izbraukumā piekāpās Portugāles komandai Lisabonas "Sporting", bet Bulgārijas vienība Sofijas "Levski" ar 3:2 (1:1) pieveica "Ghent" no Beļģijas.

D grupā neveiksmi cieta Spānijas klubs "Villarreal", kas ar 0:2 (0:1) izbraukumā piekāpās Horvātijas vienībai Zagrebas "Dinamo". Savukārt Beļģijas komanda "Club Brugge" ar 1:1 (0:0) zaudēja Saloniku PAOK vienībai.

F apakšgrupā Čehijas čempionvienība Prāgas "Sparta" ar 3:2 (2:1) pieveica Itālijas komandu "Palermo", bet Maskavas CSKA, pateicoties diviem Vāgnera Lava gūtajiem vārtiem, ar 3:0 (1:0) izbraukumā pieveica Šveices vienību "Lausanne".

G grupā pie panākuma tika arī cits Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Zeņit", kas ar 3:1 (2:0) izbraukumā pieveica "Anderlecht" komandu. Savukārt Grieķijas komanda Atēnu AEK ar 3:1 (1:1) savā laukumā pieveica Horvātijas vienību Splitas "Hajduk".

H apakšgrupā uzvaru izcīnīja Vācijas komanda "VfB Stuttgart", kas ar 3:0 (1:0) bija pārāka pār Šveices vienību Bernes "Young Boys". Savukārt Spānijas komanda "Getafe" ar 2:1 (0:1) pārspēja Dānijas vienību "Odense".

I grupā Nīderlandes komanda Eindhovenas PSV nospēlēja 1:1 (0:1) ar Itālijas komandu "Sampdoria", savukārt Ukrainas komanda Harkovas "Metallist" ar 5:0 (2:0) sagrāva "Debrecen" vienību no Ungārijas.

Vēl J grupā Francijas vienība Parīzes "Saint-Germain", pateicoties Luiša Nenes precīzam sitienam, ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Spānijas komandu "Sevilla", bet Dortmundes "Borussia" ar 4:3 (2:1) trillerī izrāva uzvaru pār Ukrainas komandu Ļvovas "Karpati". Šajā mačā vēl 87.minūtē "Karpati" atradās vadībā ar 3:2, bet atlikušajā laikā divus vārtus guva Lukass Barrioss.

K grupā Anglijas vienība "Liverpool" ar 4:1 (1:1) pārliecinoši pārspēja Rumānijas komandu Bukarestes "Steaua", bet Itālijas vienība "Napoli" nospēlēja 0:0 (0:0) ar "Utrecht" komandu no Nīderlandes.

Savukārt L grupā Portugāles klubs "Porto" ar 3:0 (1:0) pieveica Austrijas vienību Vīnes "Rapid", bet Stambulā notikušajā mačā starp vietējo "Besiktas" komandu un Bulgārijas vienību Sofijas CSKA mājinieki bija pārāki ar 1:0 (0:0). Šajā mačā vienīgos vārtus Fabians Ernsts guva jau kompensācijas laikā.

Kā ziņots, A apakšgrupā ceturtdien fantastisku sniegumu nodemonstrēja Latvijas uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš guva trīs vārtus, palīdzot Polijas komandai Poznaņas "Lech" nospēlēt 3:3 (2:1) ar Itālijas vienību Turīnas "Juventus". Otrā šīs grupas pirmās kārtas cīņā Anglijas komanda Mančestras "City" izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Austrijas komandu Zalcburgas "Red Bull".

Tikmēr vēl viena Latvijas uzbrucēja Edgara Gaurača pārstāvētā Moldovas čempionvienība Tiraspoles "Šeriff" E grupas spēlē ar 1:2 (0:1) piekāpās Nīderlandes vienībai Alkmāras AZ. Otrajā šīs apakšgrupas spēlē Ukrainas klubs Kijevas "Dinamo" savā laukumā nospēlēja 2:2 (2:1) ar Baltkrievijas vienību Borisovas BATE.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!