Foto: AFP/Scanpix
Vācijas Futbola federācijas (DFB) prezidents Teo Cvancigers otrdien ieteica pārskatīt lēmumu par 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra rīkošanas tiesību piešķiršanu Katarai.

Šādu aicinājumu Cvancigers izteica izskanējušo daudzo korupcijas skandālu dēļ.

"Manuprāt, apsūdzības ir tik nopietnas, ka tās nevar vienkārši ignorēt," Cvancigers stāstīja intervijā televīzijas kanālam ZDF. "Lai tiktu vaļā no šīm šaubām, būtu jāizmeklē balsojuma rezultāti par 2022.gada Pasaules kausa rīkotājiem."

"Pagaidām nevēlos komentēt, kā to varētu paveikt, jo neesmu FIFA izpildkomitejas biedrs," piebilda DFB prezidents.

Kataras turnīra organizatori pirmdien "kategoriski noliedza" jebkādas nelikumīgas darbības.

Kā ziņots, Pasaules kausa rīkotāji tika noteikti pagājušā gada decembrī. Jau tad izskanēja informācija, ka Katara rīkošanas tiesības ir nopirkusi, bet šīs runas arvien skaļākas kļuvušas pirms trešdien paredzētajām FIFA prezidenta vēlēšanām.

Anglijas un Skotijas Futbola asociāciju amatpersonas otrdien aicināja FIFA pārcelt gaidāmās prezidenta vēlēšanas, tomēr trešdien šis priekšlikums tika noraidīts.

Tikmēr Blaters trešdien kārtējo reizi sola reformēt FIFA un viens no punktiem būs arī mainīt Pasaules kausa rīkotāju noteikšanu. Pašlaik par rīkotājiem balso tikai 24 FIFA izpildkomitejas biedri, bet Blaters solīja balsstiesības piešķirt visām 208 FIFA dalībvalstīm.

Kā ziņots, vēl pirms balsojuma divas FIFA amatpersonas tika diskvalificētas, kad Anglijas laikraksta eksperimentā tika noskaidrots par viņu gatavību pārdot savas balsstiesības, bet bijušais Anglijas delegācijas vadītājs cīņā par 2018.gada turnīra rīkošanas tiesībām izteicās, ka redzējis "nepieņemamu un neētisku" uzvedību no četriem FIFA balsstiesīgiem biedriem, ieskaitot šobrīd diskvalificēto Centrālamerikas un Karību zonas futbola konfederācijas (CONCACAF) prezidentu, FIFA viceprezidentu Džeku Vorneru.

Toreiz tika ziņots, ka katrs FIFA izpildkomitejas biedrs, kurš atdevis savu balsi par labu Katarai, saņēmis čeku desmit miljonu ASV dolāru (5,3 miljonu latu) vērtībā.

Neskatoties uz dziļo krīzi, Blaters joprojām saņem plašu atbalstu no FIFA biedriem un, visticamāk, trešdien uz četriem gadiem tiks pārvēlēts amatā, ko ieņem jau kopš 1998.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!