Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas bundeslīgas 29.kārtas pēdējais duelis pirmdien bija piesātināts ar daudziem gūtiem vārtiem, uzvaru svinot "Leipzig" klubam. "Koln" savā laukumā ar 2:4 (1:2) piekāpās "Leipzig".

Vārtus "Koln" komandā guva Džons Kordoba un Antonī Modeste, bet viesu rindās precīzs bija Patriks Šiks, Kristofers Nkunku, Dani Olmi un Tīmo Verners.

Pirmo bīstamu momentu spēlē jau ceturtajā minūtē izdevās izveidot "Leipzig" spēlētājiem, soda laukumā ar trim īsām piespēlēm labu sitiena pozīciju izkārtojot Verneram, kurš neprata pasist bumbu garām vārtu vīram. Mājinieki savu atbildi sniedza jau trīs minūtes vēlāk. Līdz pašiem vārtiem ar bumbu tika Elvis Rečbecajs, taču viņa raidījums atdūrās pret vārtu stabu. Bumba atlēca soda laukumā, kur pirmais pie tās bija Kordoba, panākdams 1:0.

17.minūtē sadursmē ar pretinieku cieta Kordoba, tāpēc uz brīdi pameta laukumu, atstājot savu komandu desmit vīru sastāvā. Viesi šo iespēju izmantoja ar ātru pāreju uzbrukumā, īsi pēc tam bumbai jau nonākot soda laukumā, kur "otrajā stāvā" precīzs ar galvu bija Šiks, ātri vien atgriežot līdzsvaru uz tablo - 1:1. Leipcigas komanda pie iesāktā neapstājas un septiņas minūtes līdz puslaika beigām jau izvirzījās vadībā. Uzbrukuma smailē ar precīzu piespēli tika izvirzīts Nkunku, kurš no tuvas distances pārcēla bumbu pāri vārtsargam, gūstot komandas otros vārtus.

Otrais puslaiks iesākās "Leipzig" zīmē, jo jau pēc piecām nospēlētām minūtēm Verners panāca 3:1. Uzbrucējs vienatnē pret "Koln" vārtu vīru nonāca pēc sava komandas biedra Pētera Gulāči tālas piespēles. Piektie vārti mačā ilgi nebija jāgaida, piecas minūtes vēlāk no aptuveni 17 metriem spēcīgu un netveramu sitienu vārtu augšējā stūrī raidīja Modeste.

Vārtu birums tobrīd vēl nerima, jo jau divas minūtes vēlāk pēc izspēlēta stūra sitiena Modeste nespēja atbrīvot savu soda laukumu no bumbas, tai nonākot pie Olmo, kurš bija nekļūdīgs (4:2). Spēles 72.minūtē noteikumus soda laukumā pārkāpa "Leipzig" aizsargs Lukass Klostermans. Tiesnesis sākotnēji norādīja uz 11 metru atzīmi, bet pēc tam izmantoja VAR iespēju un atsauca savu sākotnējo lēmumu. Atlikušajā laikā iniciatīva lielākoties piederēja viesiem, spēlei noslēdzoties ar "Leipzig" uzvaru 4:2.

Šī bija pirmā bundeslīgas spēles kopš 1995.gada 17.jūnija, kas tika aizvadīta jūnijā.

30.kārta sāksies trešdien ar Brēmenes "Werder" un Frankfurtes "Eintracht" dueli.

Kopvērtējuma vadībā ar 67 punktiem 29 spēlēs ir Minhenes "Bayern" komanda, kurai ar 60 punktiem seko Dortmundes "Borussia". Pēc uzvaras pirmdienas mačā uz trešo vietu ar 58 punktiem pakāpusies "Leipzig", kas par diviem punktiem apsteidz Menhengladbahas "Borussia", kam ir tikpat punktu kā piektajā vietā esošajai Leverkūzenes "Bayer". Par 14 punktiem no vadošā piecinieka atpaliek "VfL Wolfsburg" un "Hoffenheim".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!