Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā otrdien iekļuva arī Minhenes "Bayern", "Valencia" un Doņeckas "Šahtar" vienības.

Visu spēļu detalizētu analīzi un visu UEFA Čempionu līgas stastistiku var aplūkot DELFI jaunajā speciālajā sadaļā

"Bayern" un "Valencia" komandas F grupas spēlē Spānijā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0), kas abām vienībām ļāva nodrošināt vietu turnīra nākamajā kārtā.

Spēles rezultātu 77.minūtē atklāja "Valencia" spēlētājs Sofiāns Fegulī, bet četras minūtes vēlāk Tomass Millers panāca izlīdzinājumu. Savukārt no 33.minūtes Minhenes komanda bija vairākumā, jo sarkano kartīti saņēma Antonio Baragans.

Jau ziņots, ka šīs apakšgrupas otrā spēlē "Lille" vienība izbraukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Borisovas BATE vienību.

Tādējādi pirms pēdējām spēlēm F grupā ir zināms, ka "Bayern" un "Valencia" turpinās cīņas Čempionu līgā (abām ir pa desmit punktiem), BATE ieņems trešo vietu un spēlēs Eiropas līgā (šobrīd ir seši punkti), bet "Lille" kontā ir trīs punkti un pēdējā, ceturtā vieta.

Tikmēr E grupā vietu nākamajā kārtā nodrošināja Doņeckas "Šahtar", bet tuvu netikšanai nākamajā kārtā ir pašreizējie čempioni "Chelsea".

Kārtējās spēlēs šajā grupā Doņeckas futbolisti viesos atspēlējās no 0:1 un no 1:2, noslēgumā ar 5:2 sagraujot "Nordsjælland". Ukrainas klubam uzvaru atkal kaldināja brazīlieši – Luisam Adrianu trīs vārti, bet divi vārti Villianam.

Savukārt "Chelsea" viesos cieta sagrāvi 0:3 (0:1) cīņā pret Turīnas "Juventus". Pirmā puslaika 38.minūtē Fabio Kvaglarelja guva Turīnas klubam pirmos vārtus, 61.minūtē Arturo Vidals dubultoja "Juventus" pārsvaru, bet punktu mačam kompensācijas laikā pielika Sebastjans Džovinko.

Tādējādi pirms pēdējās kārtas spēlēm "Šahtar" ir desmit punkti, "Juventus" ir deviņi punkti, "Chelsea" – septiņi, bet "Nordsjælland" ir viens punkts. Lai iegūtu otro ceļazīmi uz astotdaļfinālu no šīs grupas, pēdējā kārtā "Chelsea" mājās jāuzvar Norvēģijas komanda "Nordsjælland", kā arī jācer uz "Juventus" zaudējumu Doņeckā.

Vēl vakar G grupā vienā spēlē "Barcelona" ar 3:0 viesos apspēlēja "Spartak" un iekļuva "play off", bet "Benfica" ar 2:1 pieveica Glāzgovas "Celtic", taču tieši Skotijas kluba izredzes iekļūt nākamajā kārtā tiek vērtētas augstāk. Pēdējā kārtā "Barcelona" uzņems "Benfics", bet "Celtic" savās mājās tiksies ar "Spartak". Pirms šīm spēlēm "Barcelona" ir 12 punkti, "Benfica" un "Celtic" pa septiņiem punktiem, bet "Spartak" ar trīs punktiem vairs nevar pakāpties augstāk par pēdējo vietu.

Līdzīga neskaidrība ar "vienu nezināmo" pirms pēdējās kārtas ir H grupā, kurā "Galatasaray" savās mājās ar 1:0 pieveica slaveno "Manchester United", kas pirmajās četrās spēlēs bija guvis tikai uzvaras, bet "CFR Cluj" savā laukumā ar 3:1 uzvarēja "Braga" komandu. Mančestras klubs ar 12 punktiem joprojām ir pirmais un nodrošinājis sev pirmo vietu šajā grupā, "Galatasaray" un "CFR Cluj" ir pa septiņiem punktiem, bet "Braga" ir trīs punkti. Pēdējās spēlēs "Galatasaray" viesos tiksies ar "Braga", bet "CFR Cluj" viesosies Mančestrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!