Latvijas Futbola federācija (LFF) uz diviem gadiem diskvalificējusi "Optibet" virslīgas kluba "BFC Daugavpils" aizsargu Ritu Krjaukli, uz kuru krīt aizdomu ēna par dalību spēļu rezultātu sarunāšanā.

Lēmumu par Krjaukļa sodīšanu 13. septembrī pieņēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Godīgas spēles un ētikas komiteja.

Šāds lēmums pieņemts lietā, izskatot futbolista iespējamu dalību spēļu rezultātu ietekmēšanas mēģinājumos. Diskvalifikācija Ritum Krjauklim piemērota, pamatojoties uz nesadarbošanos ar LFF Godīgas spēles un ētikas komiteju.

"Vienlaikus LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja izsaka pateicību par sadarbību futbolista līdzšinējam klubam BFC "Daugavpils" lietas apstākļu noskaidrošanā, kā arī apliecina, ka komitejai pret klubu nav nekādu pretenziju vai aizdomu saistībā ar iesaisti iespējamās nelikumīgās darbībās spēļu rezultātu ietekmēšanā," teikts LFF paziņojumā.

Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) tiek lūgts spēlētājam piemēroto diskvalifikāciju paplašināt starptautiski.

Pilns lietas nolēmums tiks nodrošināts 30 dienu laikā. Plašākus komentārus LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja šajā lietā līdz tam nesniegs. Apelācijas iesniegšanas termiņš tiek skaitīts no pilna nolēmuma nodrošināšanas brīža.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka LFF un tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā bijušas vairākas "BFC Daugavpils" spēles, bet lielākā uzmanība bijusi Krjaukļa darbībām. Aktīvākas darbības attiecībā pret Krjaukli veiktas pēc 10. septembra spēles, kurā daugavpilieši savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar "Tukums 2000/Telms".

Krjauklis šajā spēlē laukumā netika, bet visā sezonā 36 gadus vecais aizsargs piedalījies 25 spēlēs un ir tikai viens no četriem komandas laukuma spēlētājiem, kurš kopā nospēlējis vairāk nekā 2000 minūtes.

Krjauklis savulaik spēlēja Daugavpils "Dinaburg", kad to 2009. gadā skāra spēļu sarunāšanas skandāls. Toreiz mūža diskvalifikāciju saņēma kluba īpašnieks Oļegs Gavrilovs un galvenais treneris Tamazs Pertija, kuru gan vēlāk LFF amnestēja, izvairoties no tiesvedības un iespējamiem finansiālajiem zaudējumiem.

Krjauklis karjeras laikā spēlējis vairākos Latvijas klubos, bet ārzemēs piedalījies Azerbaidžānas, DĀR, Malaizijas un Ķīnas čempionātos. Latvijas izlases rindās aizsargs nospēlējis 22 mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!