Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turcijas futbola kluba "Fenerbahce" līdzjutēji trešdien, 27. jūlijā, UEFA Čempionu līgas atbildes spēlē pret Kijevas "Dinamo" pēc zaudētiem vārtiem sākuši skandēt Krievijas diktatora Vladimira Putina vārdu, par to vēlāk izpelnoties plašu nosodījumu.

Spēlē Stambulā 57. minūtē Vitālijs Bujalskis guva kijeviešiem vārtus. Pēc vārtu guvuma ukraiņu futbolists "Fenerbahce" faniem centās attēlot ērgli, kas ir "Fenerbahce" vienu no principiālāko pretinieku "Besiktas" fanu kustības simbols. Iespējams, tas saniknoja "Fenerbahce" fanus, kas sāka skaļi saukt "Vladimir Putin", nevis futbola sabiedrībā ierasto "Putin h..o".


Pēc notikušā futbola fani sociālajos tīklos nosodīja "Fenerbahce" līdzjutēju uzvedību, bet daži aicinājuši UEFA vērsties pret Turcijas klubu un to diskvalificēt.

Kijevas "Dinamo" un "Fenerbahce" pirmā spēle UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā noslēdzās neizšķirti 0:0. Trešdienas mačā pamatlaika izskaņā "Fenerbahce" panāca 1:1, tāpēc vienības aizvadīja papildlaiku, kurā veiksmīgāki bija kijevieši – uzvaru Ukrainas klubam nodrošināja Oleksandra Karavajeva 114. minūtē gūtie vārti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!