Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts otrdien veica divas rezultatīvas piespēles Čehijas augstākās līgas spēlē pirms olimpisko spēļu pārtraukuma, kā arī rezultatīvi vārtu guvumos asistēja viņas komandas biedrs Zlīnas "Aukro Berani" vienībā Ralfs Freibergs un Hradeckrālovas "Mountfield" latviešu uzbrucējs Andris Džeriņš.

Bukarta un Freiberga pārstāvētā Zlīnas komanda viesos ar rezultātu 4:2 (1:1, 0:1, 3:0) pārspēja Tršinecas "Ocelārži".

Bukarts ar rezultatīvu piespēli atzīmējās pirmā perioda 11.minūtē, kad tika atklāts spēles rezultāts, kā arī trešā perioda pirmajā minūtē, kad kopā ar Freibergu palīdzēja panākt izlīdzinājumu 2:2.

Latviešu uzbrucējs pēdējās sešās spēlēs iekrājis desmit punktus, gūdams četrus vārtus un veikdams sešas rezultatīvas piespēles.

Bukarts šajā spēlē laukumā bija 19 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Savukārt Freibergs 20 minūtēs un 56 sekundēs bloķēja vienu metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Bukarts šosezon Čehijas čempionātā 47 spēlēs izpildījis 21 precīzu metienu un veicis 25 rezultatīvas piespēles, dalīdams ceturto vietu līgas labāko snaiperu sarakstā un būdams ceturtais rezultatīvākais hokejists, kamēr Freibergs 49 mačos atzīmējies ar trim vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli.

Tikmēr Džeriņa un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā "Mountfield" viesos ar rezultātu 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) "Mlada Boleslav" vienību.

Džeriņš ar rezultatīvu piespēli izcēlās spēles 12.minūtē, kad palīdzēja izlīdzināt mača rezultātu.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā bija 13 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja astoņos no 18 iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Cibuļskis, kurš pēc dažu maču izlaišanas atgriezās sastāvā, 16 minūtēs un 19 sekundēs pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Džeriņš šosezon Čehijas čempionātā 40 spēlēs ir guvis sešus vārtus un atdevis 17 rezultatīvas piespēles, bet Cibuļskis 46 mačos ticis pie septiņiem vārtiem un deviņas reizes asistējis partneriem.

Čehijas čempionātā ceturtdien tiks aizvadīts viens mačs bez latviešu komandu dalības, bet tad turnīrā, saistībā ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, būs 20 dienu ilga pauze, pēc kuras tiks izspēlētas noslēdzošās trīs regulārā čempionāta kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!