Foto: F64
Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Šveices vienība Ženēvas "Servette" Špenglera kausa pusfinālā pirmdien cīnīsies ar Kanādas izlasi, kas sastādīta no Eiropā spēlējošiem hokejistiem.

Kanādas komanda pārspēlē par vietu pusfinālā ar 6:3 (3:0, 1:3, 2:0) svētdien pieveica Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Ročestras "Americans", kas ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" fārmklubs.

Uzvarētāju labā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Džeikobs Mikflikērs, kurš ir Latvijas jaunā vārtsarga Elvja Merzļikina komandas biedrs Šveices vienībā "Lugano".

Pusfināls starp Kanādu un "Servette" tiks aizvadīts pirmdienas vakarā, bet pirms tam savā starpā sacentīsies mājinieki "Davos" ar Maskavas CSKA.

Daugaviņš Šveicē notiekošā turnīra laikā divos mačos guvis trīs vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Turnīra finālspēle tradicionāli notiks gada pēdējā dienā, 31.decembrī.

Šī ir tikai otrā reize, kad Špenglera kausā piedalās kāda profesionāla Ziemeļamerikas vienība. Arī pirmajā reizē tā bija tieši "Americans" komanda, kas 1996.gadā izcīnīja trešo vietu.

Špenglera kausa izcīņa, kas notiek kopš 1923.gada, ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Ierasti katru gadu turnīrā piedalās sacensību saimniece "Davos", vēl viena Šveices komanda, Kanādas komanda, kas komplektēta no Eiropā spēlējošajiem šīs valsts hokejistiem, un vēl trīs vienības, starp kurām pēdējos gados ir arī viens KHL klubs.

Pirmajās trijās sezonās pēc KHL izveidošanas turnīrā uzvarēja tieši šīs līgas komandas, bet šo sēriju 2011.gadā pārtrauca Rīgas "Dinamo", kas finālmačā piekāpās "Davos".

Savukārt pērn 31.decembrī turnīrā pārliecinoši triumfēja Kanāda, ko NHL lokauta iespaidā pārstāvēja daudzi pazīstami spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!