Foto: DELFI

Krievijas vārtsargam Andrejam Makarovam ir ļoti viegli sadarboties ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" vārtsargu treneri Artūru Irbi, portālam "sports.ru" atzina pats sportists.

"Irbe redz, kur vārtsargiem ir kļūdas, un liek viņiem pie tā strādāt vairāk," skaidroja Makarovs. "Treneris iesaka, kā labāk spēlēt un kādu pozīciju labāk ieņemt."

Jau vēstīts, aprīlī "Sabres" no galvenā trenera amata atlaida kādreizējo Latvijas valstsvienības vadītāju Tedu Nolanu, kā arī viņa ilglaicīgo palīgu Tomu Kūlenu. Tikmēr amatā palika un turpināt darbu Bufalo vienībā gatavojas Latvijas speciālists Irbe.

"Irbe runā krieviski, tāpēc man ar viņu ir ļoti viegli komunicēt," stāstīja Makarovs. "Man nav problēmu ar angļu valodu, taču vieglāk saprast kļūdas, kad tās paskaidro dzimtajā valodā."

Kā zināms, "Sabres" vienību pārstāv arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Šosezon Makarovs gandrīz visu sezonu nospēlēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), aizvadot tikai vienu NHL maču. Tajā "Sabres" ar 0:3 piekāpās Ņujorkas "Islanders" vienībai.

"Apzinos, ka "Sabres" ir daudz labu vārtsargu, taču es no konkurences nebaidos," pauda Makarovs. "Bez konkurences dzīve ir neinteresanta."

Bufalo "Sabres" fārmkluba Ročesteras "Americans" rindās Makarovs cīnījās 39 AHL mačos, kā laikā atvairīja 90,5% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaida 2,91 ripu.

"Neesmu arī vājākais "Sabres" vārtsargs, esmu dzirdējis labas atsauksmes no vadības. Viņi ir apmierināti ar manu sniegumu," norādīja Krievijas vārtsargs.

"Sabres" šajā NHL regulārajā sezonā tika pie 54 punktiem 82 spēlēs, kas bija vien par diviem punktiem vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Vienība otro sezonu pēc kārtas palika visas līgas pēdējā vietā.

Maija beigās kļuva zināms, ka par "Sabres" jauno galveno treneri kļuva kādreiz Stenlija kausu ieguvušais Dens Bilsmā. Līdz ar to 44 gadus vecais Bilsmā kļuvis par 17.galveno treneri "Sabres" kluba vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!