Foto: LETA
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans uzskata, ka Latvijas hokeja izlasei 2011.gada pasaules čempionātā ir jābūt starp astoņām labākajām vienībām un jāiekļūst ceturtdaļfinālā.

LHF oficiāli uzdevumu valstsvienībai izvirzīs 22.aprīlī, kad paredzēta valdes sēde.

"Varu pateikt savu personisko piedāvājumu. Tas, vai to pieņems vai nē, nezinu, bet uzskatu, ka izlasei jābūt ne zemāk par astoto vietu," sarunā ar portālu "Delfi" teica Lipmans.

"Šis mums ir ļoti svarīgs gads. Tuvojas 2014.gada Soču Olimpiskās spēles. Lai uz turieni tiktu bez kvalifikācijas turnīra, jābūt labāko devītniekā IIHF rangā. Šobrīd mums priekšā ir baltkrievi. Mums ir jāizdara viss, lai viņus apsteigtu," norāda LHF prezidents. "Ja apsteigsim baltkrievus 2011.gada pasaules čempionātā, tad nākošgad tikai vajadzēs saglabāt šo sasniegumu. Katrā gadījumā, izlasei ir visas iespējas šo mērķi sasniegt."

Jāpiebilst, tādu pat uzdevumu federācija Latvijas izlasei izvirzīja arī pērn pirms pasaules čempionāta, taču 2010.gada pasaules čempionātā Latvija ieņēma 11.vietu.

2014.gada Soču Olimpiskajās spēlēs startēs deviņas spēcīgākās vienības IIHF rangā pēc 2012.gada pasaules čempionāta. Vēl trīs ceļazīmes uz Sočiem izspēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

Šobrīd Latvijas izlase IIHF rangā atrodas vien 12.vietā. Pirms Latvijas šajā rangā atrodas Norvēģija, Baltkrievija un Vācija.

Labāko astotniekā Latvija ir bijusi četras reizes - 1997., 2004. un 2009.gados bija septītā, bet 2000.gadā - astotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!