Foto: AFP/Scanpix

Pagājušās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) vērtīgākais spēlētājs Jevgēņijs Malkins uz astoņiem gadiem pagarinājis līgumu ar Pitsburgas "Penguins" komandu.

Katrā no sezonām Malkins saņems 9,5 miljonus dolāru (piecus miljonus latu), kas kopā veido 76 miljonus dolāru (40 miljonus latu).

Jaunais līgums stāsies spēkā no 2014./15.gada sezonas un ilgs līdz 2022.gadam.

Malkins jau trīs reizes savā karjerā sezonā guvis vairāk par 100 rezultativitātes punktiem un divas reizes kļuvis par līgas rezultatīvāko spēlētāju. Savukārt pagājušajā gadā krievu uzbrucējs saņēma Hārta trofeju, ko pasniedz NHL spēlētājam, kurš devis vislielāko labumu savam klubam.

Pāris mēnešus iepriekš astoņu gadu līgumu par 8,25 miljoniem dolāru (4,3 miljoniem latu) sezonā ar "Penguins" parakstīja Raiens Geclafs, bet vienības kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš jaunu līgumu parakstīja vēl pirms jaunā kolektīvā līguma noslēgšanas, nākamajās deviņās sezonās pelnīs desmit miljonus dolāru (5,3 miljonus latu).

Jaunā kolektīvā vienošanās ļauj parakstīt līgumus ar spēlētājiem uz ne vairāk kā astoņiem gadiem.

Kā ziņots, trešdien "Penguins" pagarināja līgumu ar tās galveno treneri Denu Bilsmā. Vienošanās pagarināta uz diviem gadiem, un nu līguma termiņš beigsies 2016.gadā.

"Mēs ticam ne tikai trenerim Bilsmā, bet arī visam treneru kolektīvam," izteicies "Penguins" ģenerālmenedžeris Rejs Šero. "Bilsmā ir viens no līgas labākajiem treneriem, un viņa sasniegumi runā paši par sevi."

Bilsmā kļuva par Pitsburgas kluba treneri 2009.gada februārī, kad pēc trenera darba Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" tika paaugstināts līdz NHL līmenim, jo neapmierinošo rezultātu dēļ no amata tika atlaists Mišels Tjerēns. Tajā pašā sezonā viņš ne tikai pamanījās komandu aizvest līdz izslēgšanas spēlēm, bet ar to izcīnīt Stenlija kausu.

Šobrīd 42 gadus vecais speciālists 2011.gadā tika nosaukts par NHL gada labāko treneri, savukārt savas karjeras laikā Bilsmā izcīnījis 201 uzvaru un piedzīvojis 118 zaudējumus.

"Šosezon neizpildījām savu uzdevumu, tāpēc jūtamies nedaudz vīlušies, taču domāju, ka Bilsmā ir īstais treneris, kurš mūs atkal aizvedīs līdz Stenlija kausam," sacījis Šero.

"Penguins" vienība šīs sezonas regulārajā čempionātā izcīnīja pirmo vietu Austrumu konferencē, savukārt tās izslēgšanas spēļu finālā nācās atzīt latvieša Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Bostonas "Bruins" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!