Foto: LETA

Maskavas CSKA komanda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ietvaros savā laukumā ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) apspēlēja Helsinku "Jokerit" vienību, kuras rezervē šajā spēlē palika latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš.

Maskavas komandas sastāvā ar gūtiem vārtiem šajā mačā izcēlās Aleksandrs Popovs, Maksims Šalunovs, Antons Slepiševs, Sergejs Andronovs un Mihails Pašņins.

Savukārt "Jokerit" vārtos šajā spēlē stājās Raiens Zapolskis, kurš atvairīja 31 no 36 pretinieku metieniem.

CSKA svētdien izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, kamēr "Jokerit" cieta jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Tikmēr septīto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi KHL līdere Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas savā laukumā ar 4:2 (0:1, 3:1, 1:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj".

Teicamu sniegumu mājinieku rindās šajā mačā demonstrēja Naidžels Douss, kurš izcēlās ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, tādējādi piedaloties visos komandas vārtu guvumos.

"Avtomobilist" šosezon 26 spēlēs piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu.

Savukārt ceturto uzvaru pēc kārtas svētdien guva Magņitogorskas "Metallurg", kas savu skatītāju priekšā ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspēja Habarovskas "Amur".

Rietumu konferences vadībā ar 40 punktiem 24 mačos ir CSKA, kas par punktu apsteidz Sanktpēterburgas SKA. Trešā ar 35 punktiem tikmēr ir "Jokerit", bet piektā ar 26 punktiem 25 cīņās ir uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak".

Tālāk Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 24 dueļos ir septītā, divas vietas zemāk atrodas Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 21 punktu 25 cīņās, bet 11.pozīcijā ir Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 17 punktus 25 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē "Avtomobilist" ir 50 punkti 26 mačos, bet 38 punkti 25 spēlēs ir Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr devītajā vietā ar 24 punktiem 24 dueļos ir savainotā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!