Foto: LHF

Zaudējumu Latvijas hokeja čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja pagājušā gada otrā spēcīgākā vienība "Ozolnieki/Monarch", kas ar 4:6 (1:2, 1:1, 2:3) savā laukumā piekāpās "Juniors" komandai.

Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem guva Ņikita Zgirskis, Maksims Osipovs, Pēteris Priediņš, Rūdolfs Pētersons, Deivids Sarkanis un Ruslans Ignatovičs, bet "Ozolnieki/Monarch" rindās izcēlās Mihails Bogdanovs, Sergejs Durdins, Vadims Romanovskis un Valentīns Feoktistovs.

"Ozolnieki/Monarch" komandai šis bija pirmais zaudējums jaunajā sezonā.

Citā spēlē graujošu uzvaru svinēja čempionvienība "Liepājas metalurgs 2", kas ar 10:3 (4:0, 3:2, 3:1) viesos pārspēja JLSS/"Zemgale" komandu.

Pa diviem vārtiem liepājnieku labā guva Egils Kalns, Valters Freijs un Bruno Zabis.

Citā spēlē "Rīga"/"Prizma" vienība savā laukumā cieta graujošu zaudējumu pret "SMScredit.lv" komandu ar rezultātu 1:8 (0:4, 1:2, 0:2).

Trīs vārtus viesu labā guva Jānis Zaka, bet divreiz izcēlās Valerijs Fiļimonovs.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 16 punktiem sešās spēlēs ieņem "SMScredit.lv" komanda, "Liepājas metalurgs 2" ar 15 punktiem piecās cīņās atrodas otrajā pozīcijā, bet "Juniors" ar deviņiem punktiem piecos mačos ir trešie.

"Ozolnieki/Monarch" ar astoņiem punktiem piecās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Kā ziņots, šosezon Latvijas čempionātā piedalās astoņas komandas. No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Savukārt čempionātā dalību atsaukušās Daugavpils "Latgale" vietā startē "Rīga"/"Prizma 2" komanda.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā pirmo reizi kopš 1947.gada startēja desmit komandas.

Finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 pārspēja "Ozolnieki/Monarch" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!