Foto: Publicitātes foto
No sestdienas, 4. jūnija, Olimpiskā centra "Ventspils" Ledus hallē sāksies hokeja treniņu aktivitātes Oskara Bārtuļa un Kārļa Skrastiņa starptautiskās hokeja nometnes dalībniekiem.

Pirmo reizi nometne tika rīkota 2011. gadā, bet Ventspilī tā notiek trešo reizi. Jaunos hokejistus apmācīs pasaulē zināmi hokeja speciālisti no Kanādas un Latvijas. To starpā būs NHL klubu Carolina Hurricanes un Tampa Bay Lightning sistēmas treneris Tims Turks, kurš ir metienu specialists, kā arī Dinamo Rīga treneris Juris Klodāns un Ventspils hokeja kluba "Venta 2002" treneri.

Hokeja meistarības nometne paredzēta bērniem un jauniešiem vecumā no 8 – 17 gadiem. Šogad nometne pulcēs aptuveni 150 dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Vācijas, Kazahstānas, Krievijas un Polijas. Nometnē piedalās arī Ventspils jaunie hokejisti, kuri trenējas hokeja klubā "Venta 2002".

Paralēli bērnu un jauniešu treniņiem, savu sportisko meistarību pie augstas klases treneriem pilnveidos arī Kontinentālas hokeja līgas (KHL) pieaugušie spēlētāji, tostarp arī pats Oskars Bārtulis.

Nometnes programmā tiek īstenoti divi ledus treniņi un viens vispārējās fiziskās sagatavošanās treniņš dienā. Treniņu laikā tiek apgūta, attīstīta un atstrādāta ripas kontroles un metienu tehnika, kā arī slidošanas tehnika. Atpūtas brīžos starp treniņiem notiks video skatīšanās ar treneru līdzdalību – komentāriem un skaidrojumiem.

Treniņiem tiks izmantotas dažādas sporta bāzes gan ledus halle, gan vieglatlētikas manēža un stadions. Sportisti trenēsies arī Piedzīvojumu parkā esošajā sintētiskā ledus slidotavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!