Latvijas Hokeja federācija (LHF) nosaukusi mūsu valstsvienības galīgo sastāvu dalībai pasaules čempionātā Austrijā. Pēc pēdējās pārbaudes spēles ar Somiju no sastāva atskaitīti aizsargs Igors Bondarevs un uzbrucējs Juris Štāls.
Jau iepriekš izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs bija paziņojis, ka pasaules čempionātam tiks pieteikti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji (pretēji šim trenerim ierastajai 3-8-12 shēmai), savu izvēli pamatojot ar to, ka uzbrucējiem ir lielāka varbūtība gūt savainojumu. Turklāt, itin bieži augsta līmeņa komandas spēles aizvada ar trim aizsargu pāriem un četriem uzbrucēju virknējumiem.

Ja Štāla (1982) gadījumā jautājumu nav - viņš bija galvenais mājās palicējs vēl pirms valstsvienības došanās uz Somiju, tad lēmums par Bondareva (1974) atskaitīšanu ir nedaudz pārsteidzošs. Pirmkārt tādēļ, ka šis aizsargs ļoti veiksmīgi aizvadīja Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, arī pārbaudes spēlēs savus tiešos pienākumus veica visnotaļ labi, un, otrkārt, vēl pirms pāris dienām daudz nestabilākas likās Beresņeva nemīluļa Oļega Sorokina (1974), kā arī Atvara Tribuncova (1976) pozīcijas. Pēdējais sešās pārbaudes spēlēs pamanījās nopelnīt -5 lietderības koeficientu, trijos gadījumos esot galvenais vainīgais pie vārtu zaudējuma.

Līdz ar to Latvijas izlase uz Austriju dodas ar pieciem pasaules čempionāta debitantiem - vārtsargu Mārtiņu Raitumu (1985), aizsargu Gunti Galviņu (1986), kā arī uzbrucējiem Mārtiņu Cipuli (1980), Miķeli Rēdlihu (1984) un Māri Ziediņu (1978).

Gribētos teikt, ka sastāva atjaunināšanas process rit visumā veiksmīgi. Pateicoties pavisam jauno Raituma (20) un Galviņa (19) iekļaušanai sastāvā, komandas vidējais vecums nokrities līdz 28,36 gadiem, bet, ja šogad nespēlētu 38 gadus vecais Artūrs Irbe (1967), vidējais vecums būtu pat 27,91 gads. Kā zināms, hokejā labākie gadi skaitās no 26 līdz 28.

Latvijas izlases vidējais augums ir 181 cm (joprojām esam viena no “īsākajām” komandām čempionātā), vidējais svars - 85 kg. Garākie vīri mūsu vienībā ir 190 cm garie Viktors Ignatjevs (1970) un Jānis Sprukts (1982), smagākais - 105 kg smagais Sprukts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!