Foto: Matt Zambonin/IIHF

Somijas hokeja izlases galvenais treneris Juka Jalonens asi kritizēja tiesnešus pēc savas komandas ceturtdaļfināla mača pret Zviedriju, kurā somi pagarinājumā zaudēja ar rezultātu 1:2.

Par izšķirošo notikumu šajā spēlē kļuva Somijai piešķirtais noraidījums spēles pagarinājumā. Strīdīgā epizodē divas minūtes uz noraidīto soliņa piešķīra somu hokejistam Konstam Heleniusam, kurš no mugurpuses kavēja uzbrūkošo hokejistu. Vairākumā četri pret trīs zviedri guva vārtus un iekļuva pusfinālā.

Savu pēcspēles interviju Jalonens sāka ar divu minūšu monologu. Viņš pastāstīja, ka uzreiz pēc mača devies uz tiesnešu telpu, lai uzdotu jautājumus par soģu lēmumu. "Mēs parādījām video. Tiesnešu novērotājs vienmēr ir tiesnešu pusē. Neatkarīgi no tā, kas notiek uz ledus. Par kļūdām nekad nekas netiek atzīts," pikts bija Somijas treneris, kuru citē medijs "Ilta-Sanomat".

"Ne reizi viņš [Heleniuss] netrāpīja pa cimdu. Tad viņš [tiesnešu darba novērotājs] saka, ka ir pieļaujami nosvilpt pārkāpumu, jo tiesnesis domāja, ka bijis trāpījums [pa cimdu]," turpināja Jalonens, kurš pēc spēles bija ļoti nikns. "Es teicu (..) Ko mūsu spēlētājs var darīt? Kad tas paceļ nūju divas reizes un netrāpa pa cimdu, bet tiesnesis domā, ka trāpīja (..) Viņi saka, ka tā nav tiesneša vaina," pēcspēles sarunu atminējās treneris.

Jalonens norādīja, ka tikai vēlējies, lai izskanētu atzinums par to, ka tiesneši ir kļūdījušies, taču viņa vēlme netika piepildīta.

Turpinoties trenera dusmu izvirdumam pēc spēles, Jalonens nāca klajā ar ļoti spilgtu frāzi: "Vienmēr nāk prātā, kuram tiek bučota pakaļa NHL labā. Patiešām. Neatkarīgi no tā, vai mēs kļūdāmies vai nē, bet tā dažreiz šķiet," tiešs savos izteikumos bija Somijas treneris, visticamāk, atsaucoties uz faktu, ka Zviedrijas izlases sastāvā šā gada pasaules čempionātā spēlē vairākas NHL zvaigznes.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!