Foto: LHF

Latvijas hokeja izlases treneris Artis Ābols pasaules čempionāta spēli pret Čehijas valstsvienību nosauca par katastrofu un norādīja, ka nākamajā mačā pret Austriju jābūt gataviem cīnīties jau no pirmās maiņas. Ābols savas pārdomas stāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) partnera "Bite" veidotajā intervijā.

Jau ziņots, ka Latvija ceturtdien B apakšgrupas spēlē Tamperē ar rezultātu 1:5 (0:5, 0:0, 1:0) atzina Čehijas pārākumu.

"Nav ko "rakņāties" par spēli pret Čehiju, vienkārši jāgatavojas nākamajai spēlei. Tā bija katastrofa," teica Ābols. "Viņiem vairs nebija, kur atkāpties, sastāvam pievienojās kvalitatīvs pastiprinājums. Vēl esot bijis kaut kāds konflikts komandā, tāpēc vairs neviens ākstīties netaisījās. Iesildīšanās laikā viņiem uz rezervistu soliņa bija Petrs Nedveds. Laukumā iznāca apņēmības pilni un pārbrauca mums pāri."

Piektdien Latvijas hokejistu nākamā pretiniece būs Austriju, kas šajā čempionātā atņēmusi punktus ASV un Čehijas valstsvienībām.

"Austrija spēlējuši pret ASV, Zviedriju un Čehiju. Nebija nevienas sagrāves, un visas spēles bija līdzīgas. Šajā turnīrā mēs redzam, ka Austrija ir ļoti konkurētspējīga," teica Ābols, kurš norādīja, ka Latvijai spēlē pret viņiem jābūt gataviem jau no pirmās maiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!