Bijušais Latvijas izlases hokejists Oļegs Sorokins televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick. Hokejs ar Puči" valstsvienības uzbrukuma līderi Rūdolfu Balceru salīdzināja ar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) 2018./2019. gada sezonas rezultatīvāko hokejistu Ņikitu Kučerovu.

Balcers pēc divām turnīra spēlēm ar četrām rezultatīvām piespēlēm bija 2019. gada pasaules čempionāta hokejā līderis šajā statistikas rādītājā. Izlasēm aizvadot trešās spēles, liepājnieku apsteidzis zviedrs Viljams Nīlanders, kurš sagrāvē pret Norvēģiju izdalīja četras piespēles.

Taču Balcers joprojām gandrīz atrodas labāko saraksta pašā augšgalā. Nīlanders pagaidām sakrājis sešas piespēles, bet latvietis pēc vēl vienas atdotas piespēles trīs spēlēs sasniedzis jau piekto rezultatīvo piespēli.

"Viņš man gandrīz vai atgādina Kučerovu. Slidošanas stils un vieglums viņam ir citāds. Taču piespēļu daudzums, precizitāte un savlaicīgums tiešām gandrīz atgādina Kučerovu. Ne velti viņš pirmajā spēlē tika pie piespēļu "hat-trick"," izteicās Sorokins par Balceru, kurš Latvijas izlases spēlē pret Austriju izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

"Šajā iepriekšējā spēlē arī viena piespēle. Viņa visas piespēles ir tādas, no kurām bliež pa tiešo vārtos. Lauris Dārziņš ieblieza, Indrašis vakar ieblieza. Tātad tās ir ērtas, patīkamas piespēles, ar pareizo ātrumu," turpināja pašreizējais Latvijas U-18 izlases galvenais treneris.

Oļegs Sorokins un Armands Puče arī izcēla izlases uzbrucēju Teodoru Bļugeru, kurš pēc trim aizvadītām spēlēm ir čempionāta labākais cīnītājs iemetienos.

Abi hokejisti, kuri šogad debitēja NHL, jau iepriekš paspējuši gūt pieredzi pasaules čempionātos. Bļugeram šis ir trešais šāds turnīrs valstsvienības rindās, savukārt Balcers aizvada savu otro pasaules čempionātu.

22 gadus vecais Balcers pērn izcēlās ar sešiem rezultativitātes punktiem, gūstot četrus vārtus un atdodot divas rezultatīvas piespēles, bet Bļugers izcēlās ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm. Dānijā notikušajā čempionātā Balcers ieņēma dalītu 14. vietu starp labākajiem vārtu guvējiem, taču 24 gadus vecais Bļugers bija 20. labākais hokejists iemetienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!