Foto: AP/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupas spēlē Sanktpēterburgā sestdien ASV izlase ar rezultātu 6:3 pārspēja Baltkrievijas valstsvienību.

Pirmā perioda vidū Mailss Vūds pēc piespēles ātri meta ripu vārtu apakšējā stūrī, bet trīs minūtes vēlāk ASV izspēlēja pozicionālu uzbrukumu, kurā ar tālu metienu, kamēr komandas biedrs nosedza vārtsarga skatu, izcēlās Kriss Vaidmens. Pirmais periods noslēdzās 2:0 ASV labā.

Otrās trešdaļas sākumā baltkrievs Iļja Šinkevičs par rupju paņēmienu nopelnīja 5+20 minūšu noraidījumu, un Dilans Larkins vairākumā panāca jau trīs vārtu pārsvaru, bet 28. minūtē savu vairākumu izmantoja arī Baltkrievija, kad Džefs Plets meta pēc Andreja Stepanova piespēles un ripa no aizsarga nūjas ieslīdēja vārtos.

Minūti pēc tam ASV skaisti izspēlēja savu uzbrukumu un Noā Hanifins izdarīja precīzu metienu, atjaunojot trīs vārtu pārsvaru. Piecas minūtes pirms perioda beigām Ostons Metjūzs realizēja kārtējo ASV vairākumu, bet 39. minūtē Andrejs Stass izmantoja nesaprašanos ASV zonā, metot precīzi no tuvas distances.

50. minūtē Baltkrievijas izlasei bija divu vīru vairākums, kurā Dmitrijs Korobovs izdarīja precīzu metienu, neapturot Sergeja Kosticina piespēli. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām ātrā pretuzbrukumā Ostons Metjūzs vēlreiz atjaunoja trīs vārtu pārsvaru ASV izlasei, metot vārdu stūrī un padarot baltkrievu izredzes uz atspēlēšanos pavisam niecīgas.

Līdz ar to ASV izlase izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā, kamēr baltkrieviem šis bija otrais zaudējums. ASV čempionātu sāka ar zaudējumu Kanādai, bet Baltkrievija piekāpās Somijai.

$duelID=287;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!