Foto: Publicitātes foto
ASV izlase sestdien Čehijā pirmo reizi kopš 2015.gada kļuva par pasaules čempioni parahokejā.

Finālmačā ASV komanda principiālā cīņā ar 3:2 pagarinājumā pieveica Kanādu. Uzvaru amerikāņiem nodrošināja Broudijs Rojbels, kurš panākumu nesošos vārtus guva papildlaika sestajā minūtē.

Līdz ar to Kanādai neizdevās otro reizi pēc kārtas izcīnīt pasaules čempionu titulu, jo šī izlase šajā turnīrā uzvarēja arī 2015.gadā. Tikmēr ASV komanda par čempioni kļuvusi pēc viena turnīra pārtraukuma.

ASV izlases kontā ir četri čempiontituli, kas ir tikpat, cik Kanādai.

Tikmēr bronzas godalgas sestdien guva Dienvidkoreja, kas ar 4:1 apspēlēja turnīra saimnieci Čehiju.

Korejieši pie medaļām tikuši trešo reizi, jo iepriekš viņi bija guvuši arī sudrabu un bronzu.

Savukārt par turnīra vērtīgāko hokejistu tika nosaukts čehs Mihaels Geiers, kurš kopumā izcēlās ar septiņiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Šī gada pasaules čempionāta norises arēna Ostravā šobrīd ir viena no nedaudzajām hokeja arēnām Eiropā, kurā ievēroti universālā dizaina principi un kas pilnībā piemērota cilvēku ar īpašām vajadzībām pieejamības prasībām.

Pasaules čempionāta parahokejā norisinājās desmito reizi.

Para ledus hokejs ir komandas sporta spēle uz ledus, analoga hokejam ar ripu, taču domāta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kur tiek izmantotas speciālas sporta kamanas un papildus aprīkojums. Komandā ir līdz 15 dalībnieku un tās sastāvā paralēli var piedalīties dažādu dzimumu atlēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!