Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis, kā zināms, traumas dēļ šāgada pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt Latvijas valstsvienībai, tāpēc viņa galvenā uzmanība šobrīd ir pievērsta atveseļošanās procesam un nākamajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonai Doņeckas "Donbass" vienībā.

"Pagaidām pat neslidoju," intervijā "Donbass" preses dienestam pavēstījis Bārtulis. "Negribu steigties, jo vajag izārstēties līdz galam. Ar šo traumu mocījos visu sezonu un tās dēļ arī nespēlēju izlasē. Tāpēc nav iespēju piedalīties pasaules čempionātā, jo nepagūšu atveseļoties. Negribu sasteigt, lai nākamsezon varētu spēlēt bez problēmām."

Lai gan Latvijas izlasei aizsargs nevarēs pievienoties pasaules čempionātā, viņš ir kopā ar komandu un iespēju robežās piedalās treniņos.

"Apmeklēju izlases treniņus, kad varu, kā reizi šodien tur biju, parunājos ar puišiem," stāsta Bārtulis. "Aizgāju arī uz pēdējām pārbaudes spēlēm pret Baltkrieviju. Nevaru bez hokeja, kājas pašas nes uz arēnu. Gribētu trenēties un spēlēt, bet tāda nu ir situācija."

Runājot par Latvijas izlases iespējām pasaules čempionātā, hokejists norāda uz vairāku svarīgu spēlētāju iztrūkumu.

"Sastāvs, protams, nebūs tāds, kāds bija olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Daudziem izlases hokejistiem ir traumas. Pēc sezonas vairākiem uzbrucējiem un aizsargiem ir veiktas operācijas," viņš saka. "Taču es esmu pārliecināts, ka jaunie spēlētāji, kas ienākuši komandā, centīsies spēlēt pēc iespējas vairāk."

Lai gan Bārtulim sezona ir beigusies, atvaļinājumu viņš vēl tikai gaida.

"Šobrīd izeju rehabilitācijas procesu, atpūsties nav bijis laika," viņš atklāj. "Gandrīz nemaz neesmu izbraucis no Rīgas, bet noteikti aizbraukšu uz pasaules čempionātu. Protams, ne uz visu turnīru, bet pāris mūsu izlases spēles noskatīšos. Pēc tam domāju ar ģimeni aizbraukt uz Itāliju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!