Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Čehijas hokeja izlasi ceturtdien gaidāmajā pasaules čempionāta mačā pret Latviju negaida viegla pastaiga, uzskata šīs vienības galvenā trenera palīgs Roberts Reihels.

Abas komandas ceturtdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā B grupas ietvaros tiksies pulksten 21.15. Sagaidāms, ka čehiem šajā mačā būs liels līdzjutēju atbalsts.

"Latvijai ir laba komanda ar lielisku vārtsargu. Tās spēles sistēma ir labi attīstīta, turklāt par to atbildīgs ir kanādiešu treneris, turklāt šai izlasei ir laba disciplīna," Latvijas plusus sarunā ar "Hokej.cz" uzskaitīja Reihels. "Atceros, ka jau iepriekš mums ar viņiem nav bijušas vieglas spēles. Šoreiz nebūs citādāk. Mūs negaida viegla pastaiga."

Sagaidāms, ka ceturtdien tieši pret Latviju savu pirmo maču šajā pasaules čempionātā aizvadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Dalasas "Stars" centrs Radeks Faksa. Viņš šosezon 81 regulārā čempionāta mačā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, savukārt 13 Stenlija kausa cīņās viņa kontā viena rezultatīva piespēle.

Pēdējie papildinājumi Čehijas izlasei ļauj lepoties ar 11 NHL spēlētājiem savā sastāvā, no kuriem astoņi ir tieši uzbrucēji.

Čehi turnīru iesāka vareni, atklātā spēlē ar rezultātu 5:2 pieveicot pēdējo divu gadu čempionus Zviedrijas valstsvienību. Tam sekoja sagaidāma pārsvara izrādīšana pār Norvēģijas valstsvienību, skandināvus apspēlējot 7:2, bet pret Krievijas izlasi čehi demonstrēja bālu sniegumu, nespējot gūt ne vārtus un zaudējot 0:3.

B grupas kopvērtējumā Šveicei un Krievijai ir maksimāli iespējamie 12 punkti četros mačos, bet pa sešiem punktiem trīs spēlēs iekrājušas Čehija, Latvija un Zviedrija. Savukārt aiz pirmā piecinieka ir komandas, kas pie punktiem nav tikušas – Austrija, Norvēģija un Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!